Biotec Pharmacon har funnet Svein Liens erstatter

Christian Jørgensen er utnevnt til ny administrerende direktør i Biotec Pharmacon ASA.

FRATRER: Svein Lien går av som direktør i tromsøselskapet 2. oktober. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I mars ble det kjent at Svein Lien (62) trekker seg fra direktørjobben i bioteknologiselskapet etter mellom seks og syv år ved roret. Lien fikk for nærmere fire år siden en kreftdiagnose, men ble etter behandling erklært symptomfri. I år ble han imidlertid syk igjen.

– Jeg må bare erkjenne at jeg har fått et tilbakefall. I den videre prosessen må jeg konsentrere meg om sykdommen. I en slik setting blir det vanskelig å lede tromsøselskapet, sa han til iTromsø da det ble kjent at han ville gå av.

Nå har selskapet funnet Liens arvtaker: Christian Jørgensen, som tiltrer i stillingen 2. oktober.

LES OGSÅ: Millionavtale til tromsøselskap (for abonnenter)

Erfaren leder

Jørgensen har mastergrad i forretningsledelse fra den franske handelshøyskolen INSEAD og en mastergrad i økonomi fra Københavns Universitet. Han har i tillegg omfattende erfaring fra den internasjonale helseindustrien. Han har tidligere hatt topplederstillinger i Baxter Healthcare, Coloplast og Hill-Rom.

– Med hans bakgrunn og erfaring, er Christian midt i blinken for hva vi trenger, sier styreleder i Biotec Pharmacon, Erik Thorsen.

Ifølge Thorsen, har selskapet gått bredt ut i jakten på ny direktør.

– Vi har lett etter aktuelle kandidater både i det norske og det internasjonale markedet, men landet til slutt på Christian. Han har lang ledererfaring fra en rekke internasjonale bioteknologiselskaper, og har i tillegg spesiell kompetanse på kommersialisering av teknologi, forteller Thorsen.

LES OGSÅ: Biotec forlenger distribusjonsavtale med tysk selskap: – Veldig viktig for oss (for abonnenter)

Vil styrke posisjonen

Det kommer særlig godt med for selskapet, da de ifølge styrelederen vil satse på å kommersialisere teknologien de allerede har utviklet.

– Vi har over de siste to-tre årene tatt en langt sterkere posisjon på enzymsiden, noe vi håper å kunne akselerere fremover. Innenfor beta-glukan-virksomheten vår, har vi nå fullt fokus på å kommersialisere teknologien vår.

Biotec Pharmacon har to datterselskaper: Biotec BetaGlucans og ArcticZymes. Førstnevnte forsker på egenskapene til betaglukan, og produserer medisiner og helseprodukter, mens ActicZymes jobber med å utvikle kuldeadapterte enzymer til bruk i DNA og RNA-analyser.

Svein Lien fratrer som direktør når Jørgensen tar over i oktober. Han vil imidlertid fortsette i selskapet i en rådgivende rolle fram til mars neste år.