Her har de planer for nok et nybygg i sør-sentrum

Arkitektkontoret Niels Torp skal forvandle det gamle huset i Strandgata 20 til et moderne sentrumsbygg.

STORE PLANER: Pellerin har ikke bestemt seg for hva de vil gjøre med Strandgata 20, men deres mulighetsstudie viser et noe høyere bygg med glassfasade. Illustrasjon: Niels Torp arkitekter 

nyheter

Det blå, gamle huset i Strandgata kan nå få et etterlengtet ansiktsløft. Det ble kjøpt opp av eiendomsselskapet Pellerin i mai i år.

-Vi har foreløpig bare gjort noen studier av mulighetene for et nybygg, sier Kenneth Bless, administrerende direktør i Pellerin.

Har ikke sendt søknad

STORE PLANER: Pellerin har ikke bestemt seg for hva de vil gjøre med Strandgata 20, men deres mulighetsstudie viser et noe høyere bygg med glassfasade. Illustrasjon: Niels Torp arkitekter 

Tegningene som iTromsø har fått tilgang til, viser at de ser for seg et betydelig mer moderne bygg.

Det er arkitektkontoret Niels Torp som har levert de første skissene. Pellerin har ikke sendt inn tegninger eller søknader til Tromsø kommune ennå, for de har foreløpig ikke bestemt seg for hva de vil gjøre med huset.

Illustrasjon: Arkitektkontoret Niels Torp 

 

Tar for seg sørbyen

Mens Totalrenovering etter hvert har kjøpt og renovert en stor andel bygg i nordre del av sentrum, har Pellerin stått for svært store oppgraderinger sør i sentrum.

Selskapet har akkurat ferdigstilt sitt hovedkontor i Strandtorget 3. Bygget har fått ny fasade og to nye etasjer. Strandgata 9 har fått ny fasade i første etasje, og der har Optiker Jakobsen flyttet inn. Pellerin holder på å renovere hele Strandgata 41, tidligere Posten og tinghuset. Det skal stå ferdig i høst. I Brennbygget like ved, i Kaigata 4, holder selskapet på å totalrenovere hele første etasje slik at The Edge kan utvide sine kurs- og konferanselokaler. I tillegg er det ikke lenge igjen til Pellerin kan gå i gang med byggingen av Matservice-kvartalet, der de blant annet har planer om en gate med glasstak.

Fra før har også Biffhuset og Skarvens fasader fått seg et løft.

NYTT BYGG: Strandgata 20. Illustrasjon: Arkitektkontoret Niels Torp 

 

Oppsving

Direktør Bless uttalte nylig til iTromsø at han opplever at sentrum har fått en oppsving.

- Det er åpenbart for alle som bruker byen at det skjer mye. Det er synd at det i avisene er en overvekt av vinklingene «ut etter 40 år i sentrum», for da får kanskje noen et inntrykk av at byen tømmes. Men det er alltid slik at noen må ut og nye må inn. Det er tegn på et sentrum i vekst og i nødvendig endring. Det er stor aktivitet i sentrum og vi har lite ledige lokaler, sa Bless.