Mohamed Jabaly vant i dag rettssaken om oppholdstillatelse:

- Tromsø er mitt andre hjem

Mohamed Jabaly fikk i dag nyheten om at han har fått oppholdstillatelse. Da beskjeden kom måtte han rope av glede.

Endelig tilbake: Store og små hadde møtt opp for å ønske Mohamed Jabaly (26) velkommen tilbake til Tromsø i august. Hovedpersonen selv visste ikke at folk skulle være der.   Foto: Ola Lindberg

nyheter

- Det føles veldig bra å ha fått en så god nyhet, sier Jabaly til iTromsø.

Den unge filmregissøren fikk i utgangspunktet avslag på søknaden om oppholdstillatelse, men etter en lang rettssak får han nå bli.

- Jeg er så lettet nå. Det har vært mye stress med denne rettssaken. Nå gleder jeg meg bare til å få kommet meg ordentlig etter den, og starte livet mitt igjen, sier han.

- Jeg fikk sagt det jeg trengte å si

Jabaly kom for første gang til Tromsø i 2014 i forbindelse med NUFF (Nordisk Ungdoms Filmfestival). I løpet av perioden han var her, fikk han jobb og kjæreste i byen.

Da kunstnervisumet gikk ut, forsøkte han å søke om arbeidsvisum, for å jobbe som filmskaper i Tromsø. Han fikk avslag fra Utlendingsnemnda på grunn av at han ikke hadde utdanning som filmskaper. Da han fikk avslag, måtte han dra ut av landet. Siden mars har han oppholdt seg i London.

Jabaly saksøkte staten etter avslaget. På Facebook kom han tidligere i dag med gledmeldingen om at rettssaken er vunnet, og Jabaly får bli i Norge.

- Det var en lang rettssak, og den var stressende, samtidig var det en fin opplevelse. Jeg fikk sagt det jeg trengte å si, og det jeg ville si. Men nå er jeg mest glad for at den er over, sier Jabaly.

- Tromsø er mitt andre hjem

Først må Jabaly lande etter rettssaken, og den gode nyheten. Så skal han fortsette livet sitt her i Tromsø.

- Nå skal jeg lage flere filmer, og bare fortsette det jeg startet på. Jeg trenger litt tid på å komme meg tilbake til livet mitt, men jeg gleder meg veldig, sier han.

- Vi får se hva som skjer etter det, men Tromsø vil alltid være mitt andre hjem, etter Gaza, avslutter han.

Det var Nordlys som første omtalte saken.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter