Foreslår forbud mot ansiktsplagg i fylkeskommunen

Fylkesråd for utdanning støtter et forbud mot ansiktsplagg for elever og ansatte.

STØTTER FORBUD: Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied støtter forbud mot ansiktsplagg. 

nyheter

– Med en begrunnelse i hensynet til god kommunikasjon, åpenhet, sosial interaksjon og optimale læringsforhold kan fylkesrådet støtte en generell lovgivning mot bruk av hel eller delvis ansiktsdekking i undervisningssituasjoner for elever/studenter og ansatte. Med ansatte mener alle i skoleeieres virksomhet.

Det skriver Roar Sollied, fylkesråd for utdanning i sin innstilling til høringsuttalse når fylkesrådet tirsdag behandler «forslag om å innføre forbud av plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner».

– Dagens ordensreglement for de videregående skolene i Troms sier ingenting om ansiktsdekkende plagg. Fra skolene i Troms er det hittil ikke meldt om tilfeller av ansiktsdekking hos ansatte eller elever. Fylkesrådet stiller derfor spørsmål ved det faktiske behovet for iverksetting av omfattende lovendringer for området, skriver Sollied.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter