Her kommer det ny treningspark: – Det blir en siste krampetrekning fra prosjekt Tromsømarka

Som en del av Tromsømarkaprosjektet, som egentlig ble avsluttet i fjor, vil det nå bygges en tredje treningspark på nordøya.

PÅ TUR TIL JOBB: Henrik Romsaas er fornøyd med at treningsparkene som er satt opp i Tromsø til nå er så godt tatt imot. Folk tar seg en liten svingom der på vei til jobb, forteller han. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Tidligere i Tromsøamarkaprosjektet ble det bygget treningsparker både i Telegrafbukta og på Charlottenlund.

– De to treningsparkene vi allerede har fått satt opp ble veldig populære, så nå gleder jeg meg til å få på plass den siste ved trykkbassenget ved Rundvannet, forteller prosjektleder Henrik Romsaas.

– Treningsparkene brukes av veldig mange, uorganiserte, lag, foreninger og skoler. Det er til og med folk som tar seg en svingom der på vei til jobben. Det er noe jeg hadde drømt om, men ikke helt turt å håpe på, sier Romsaas engasjert.

Blir klar før vinteren

Romsaas forteller at apparatene allerede er kjøpt, fundamentet støpt og at det eneste de venter på er Bydrift.

– Bydrift holder på med et annet prosjekt nå i Kroken, som hastet litt, men med en gang de er ferdig der skal de sette opp treningsparken på nordøya.

Treningsparken skal ligge ved Rundvannet, foran trykkbassenget. Der vil det ikke være i veien for noen, ifølge Romsaas.

– Vi håper at apparatene vil være klare til bruk før snøen kommer. Vi skal også legge et kunstgressdekke der med en ordentlig «pad» under, altså et godt fallunderlag. Dette dekket blir nok ikke lagt på før til neste sommer fordi limet som brukes ikke kan brukes i lave temperaturer som det er nå på høsten, men det er bestilt, så det kommer!

Nye apparater, bord og belysning

Den nye treningsparken vil ligge i to etasjer i terrenget.

– Det blir seks apparater, i motsetning til ti, som vi har satt opp i Telegrafbukta og på Charlottenlund, sier Romsaas.

– Vi skal også ordne med bord, benker og ordentlig belysning, poengterer han.

Fastlandet neste steg

Romsaas vil ikke love noe, men forteller at han ønsker seg treningspark både i Tromsdalen og på Kvaløya etter hvert.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at folk ønsker seg slike treningsparker på fastlandet og. Jeg vil ikke love noe, men vi har hatt såpass gode erfaringer med dette prosjektet så langt at vi vil prøve å bygge slike treningsparker i de andre bydelene og.