Nå må politikerne vurdere ny lekeplass i sentrum

Kampanjen for en ny lekeplass i Tromsø sentrum har samlet nok underskrifter og nå må politikerne behandle saken.

LEKEPLASS: Allerede på torsdagens byutviklingsmøtet ble flere lekeplasser i sentrum diskutert.  Foto: Miriam Leiros

nyheter

Etter at iTromsø skrev om foreldreopprøret mot lite barnevennlig sentrum har engasjementet vokst. Initiativtaker Siril Alm opprettet Facebook-siden «Ny lekeplass i Tromsø sentrum» og startet samtidig en underskriftskampanje med krav om ny lekeplass.

På Minsak.no kan alle innbygger samle inn underskrifter. Når en kommune har mer enn 15.000 innbyggere, må man ha 300 underskrifter for at saken skal opp til politisk behandling.

Det har «Ny lekeplass i Tromsø» klart. Dermed må saken opp i kommunestyret i løpet av de neste seks månedene.

– Jeg heier på denne gjengen

Det imponerer leder for byutviklingskomiteen, Brage Larsen Sollund (Ap).

– Det var raskt levert. Det er så kult. Jeg heier på denne gjengen. Jeg er småbarnspappa selv, så jeg skjønner deres ønske, sier han.

iTromsøs sak om foreldreopprøret ble raskt lagt merke til og ble faktisk diskutert av politikerne allerede på torsdagens byutviklingsmøte.

– Vi snakket om det før møtet startet og da vi skulle behandle sentrumsplanen vedtok vi at barn og unge skal få et eget kapittel i sentrumsplanen, sier Sollund.

Lekeplass-saken kommer han til å engasjere seg i fremover.

– Det er mange som ikke har råd til å hele tiden møtes på kafeer eller på Leos lekeland. Det koster ganske mye å være med på slike aktiviteter. Da er det viktig at det finnes områder som er tilrettelagt for å møtes, slik som Charlottenlund, Telegrafbukta og lysløypa, sier Sollund.

Trygge lekeplasser

Selv ønsker han seg et sted i sentrum der små barn kan leke uten at foreldrene trenger å passe på hele tiden.

– Det hadde vært fint med et sted der barna kan aktivisere seg selv, samtidig som det er skjermet fra biltrafikk og at det er plass til å være flere, sier Sollund.

Nå gleder han seg til å behandle saken politisk.

– Vi ser at sentrum kommer dårlig ut i levekårsundersøkelsen, og det vi vet som kan bedre levekårene i sentrum er grøntområder og lekeplasser. Det er viktig for folkehelsen å investere i slike anlegg. Det å investere i felles aktivitetsområder en god måte å drive byutvikling på, sier Sollund.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter