Politikerne støtter foreldreopprøret for lekeplasser: – Helt elendig for de minste i sentrum

Da Kristine Larsen (Ap) leste om foreldreopprøret mot et lite barnevennlig sentrum, traff det henne midt i brystkassen.

OPPRØRERE: Siril Alm (til venstre) har fått med seg byens småbarnsforeldre og krever at sentrum tilrettelegges bedre for små barn. Nå lar byens politikere seg rive med av engasjementet. Foto: Miriam Leiros 

nyheter

– Både som politiker og småbarnsmor er dette noe som engasjerer meg. Derfor setter jeg pris på initiativet og jeg er glad for at de nå får initiativet til politisk behandling, sier Larsen til iTromsø.

iTromsø skrev i forrige uke om Siril Alm som har startet et foreldreopprør. Gjennom Facebook-gruppen "Ny lekeplass i sentrum" har hun klart å skaffe nok underskifter til at kommunestyret må behandle saken deres om å gjøre sentrum bedre tilrettelagt for de minste barna.

Kristine Larsen sitter i kommunestyret og i Kultur-, idrett- og friluftskomiteen. Hun er takknemlig for Alms grasrotinitiativ.

– Når vi får signaler om at noe ikke er godt nok, er dette noe vi må ta på alvor. Og tilbudet i sentrum for de minste er helt elendig. Dette handler jo i bunn og grunn om hvordan vi kan gjøre sentrum mer attraktivt, både for de ungene som bor der og for resten av byens befolkning. Da er slike gratis- og lavterskeltilbud i sentrum svært viktig.

ENIG: Kristine Larsen mener det er bra at søkelyset blir satt på de aller minste.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Selv om vi har gjort mye, har vi kanskje ikke tenkt på at de aller minste også trenger å utfolde seg. Derfor er det godt at dette blir satt søkelyset på da dette også er en del av totale byplanlegginga, fortsetter hun.

Må utredes

Likevel mener Larsen og de andre politikerne iTromsø har snakket med, at man må ta seg tid til å utrede saken, både politisk og praktisk, for å finne den – eller de – optimale plasseringene.

– Det er derfor vanskelig å love noe som helst, men slik jeg leser kommunestyret er man i aller høyeste grad opptatt av bo- og nærmiljøene til byens befolkning.

GODE MINNER: Erlend Svardal Bøe husker selv hvordan det var å være barn.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Erlend Svardal Bøe (H) har tidligere blitt stoppet på gata av velgere som ønsket å snakke med ham om lekeplasser.

– Det er flott at man nå har organisert seg og får saken til politisk behandling, for det er ingen tvil om at man trenger flere lekeplasser i sentrum. Politikerne generelt har blitt opptatte av at alle nye boligprosjekter skal ha lekeplasser tilknyttet seg, men det er også viktig med plasser som alle kan bruke, sier han til iTromsø.

Demokrati i praksis

Svardal Bøe har ikke barn selv, men har ikke glemt hvordan det var å være barn.

– Dette handler jo om det gode liv i Tromsø. Da må man ha flere tilbud enn bare kafeer og butikker når man drar til sentrum. Jeg husker at det var stas å sette seg på bybussen og reise til lekeparken i sentrum da jeg selv vokste opp.

Foreldreaksjonen for lekeplasser har med andre ord gått fra tilfeldige stemmer på gata som har organisert seg og nå fremmer en sak som snart skal bli politisk behandlet.

– Det er jo det som er demokrati. Og da skal vi folkevalgte være de første til å lytte og ta på problemstillingen på alvor.

Det mener også Morten Skandfer (V).

Mye som må gjøres

– Det er slik det skal være. Det skal være kort vei fra noen identifiserer et behov til at man får det løftet inn på politisk nivå. Det er et høyt engasjement rundt Tromsø, noe som jo bare viser at folk er glade i byen sin, sier Skandfer.

VENSTREMANN: Morten Skandfer  Foto: Lars Johnsen

Han har også merket seg behovet for et sentrumsløft, på flere plan.

– Det er mye som må gjøres for at sentrum skal være en plass for alle og det er lite å gjøre for ungene her. Vi har jo noen områder som har god plass og som er lite brukt, som for eksempel Prostneset og Muséparken. Der trenger vi en dugnad for å se på hva den kan bli. Slik jeg ser det er det bare fantasien som setter grenser, avslutter Skandfer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter