Hurtigruten:

Rydder strender langs leia

Over 1.000 passasjerer og mannskaper ombord i Hurtigrutene skal bruke tirsdagen til å rydde strender for søppel.

RYDDER I TROMSØ: Mannskap og gjester om bord i MS Lofoten skal rydde søppel langs strendene rundt Tromsø tirsdag.  Foto: Hurtigruten

DELTAR: Administrerende direktør Daniel Skjeldam skal også settes i land for å delta i søppelsankingen utenfor Bodø.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Administrerende direktør Daniel Skjeldam sier i meldingen at Hurtigruten ønsker å ta et miljøansvar – og at man har fått med seg passasjerene på dugnaden.

Kjemper mot plastforurensing

– Plastforurensing er en av de alvorligste truslene mot verdenshavet. Vi i Hurtigruten vil gjøre alt vi kan for å bevare havene for fremtidige generasjoner. Strandryddedagen et lite, men viktig, skritt i riktig retning, sier han.

11 av hurtigruteskipene deltar i ryddesjauen, og det vil være ryddeaktiviteter helt fra Vestlandet til Finnmark.

Lofoten rydder rundt Tromsø

I Tromsø vil mannskap og passasjerer fra MS «Lofoten» rydde søppel i nærheten av byen.

Det innsamlede avfallet vil ikke bli sendt til fyllingen i området det er samlet inn i, ifølge pressemeldingen.

Skipene som deltar i dugnaden vil ta med søpla til Svolvær hvor avfallet får en litt annerledes bruk enn ellers.

Kunstprosjekt i Svolvær

«Hurtigruten og kunstneren Lise Wulff har fått støtte fra Miljødirektoratet til et svært spesielt prosjekt, der søppelet som blir samlet inn under dugnaden skal bli til en kunstinstallasjon», skriver Hurtigruten i pressemeldingen.

Søpla som blir samlet inn langs strendene etter Norges-kysten vil bli hengt opp i en fiskehjell.

Samlet søppel i sommer

– Det er et sterkt og tydelig symbol på hvordan plast fyller opp havene på bekostning av fisken, sier Skjeldam i meldingen.

Han vil selv delta i ryddesjauen i nærheten av Bodø.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS «Fram» har allerede startet sanking av søppel i sine seilingsfarvann.

«I løpet av sommeren har gjestene og mannskapet på MS «Fram» plukket over et halvt tonn søppel på Svalbard, Grønland og Jan Mayen», melder rederiet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter