Statens vegvesen varsler flere beltekontroller

Denne uken blir det storaksjon rettet mot busspassasjerer.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det varsler Statens vegvesen selv i en pressemelding. De håper de finner færre usikrede barn under 15 år enn under forrige aksjon.

Vi er redd det reiser mange barn usikret i buss. Under forrige landsomfattende kontroll ble det i Nord-Norge avdekket 20 barn under 15 år som ikke var sikret. Vi vet at store mengder barn reiser daglig med buss, også i høyhastighetsområder, og vi ønsker å få fram at det er like viktig at du trekker på deg beltet i buss som i bil, sier kampanjeansvarlig i Statens vegvesen, Region nord, Ann Synnøve Elvevoll.

Gebyret for å ikke ta på seg beltet er på 1.500 kroner opplyser veivesenet i pressemeldingen.

– Ute på kontroll møter vi mange som er glad for at vi kontrollerer sikkerheten om bord i bussen, men vi ser dessverre at det enda er for mange barn som sitter usikret. Vi ønsker at foreldre tar praten med ungene sine, gjerne rundt middagsbordet, slik at belte i buss blir like naturlig som belte i bil, sier Elvevoll ifølge pressemeldingen.