Statens vegvesen varsler flere beltekontroller

Denne uken blir det storaksjon rettet mot busspassasjerer.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Det varsler Statens vegvesen selv i en pressemelding. De håper de finner færre usikrede barn under 15 år enn under forrige aksjon.

Vi er redd det reiser mange barn usikret i buss. Under forrige landsomfattende kontroll ble det i Nord-Norge avdekket 20 barn under 15 år som ikke var sikret. Vi vet at store mengder barn reiser daglig med buss, også i høyhastighetsområder, og vi ønsker å få fram at det er like viktig at du trekker på deg beltet i buss som i bil, sier kampanjeansvarlig i Statens vegvesen, Region nord, Ann Synnøve Elvevoll.

Gebyret for å ikke ta på seg beltet er på 1.500 kroner opplyser veivesenet i pressemeldingen.

– Ute på kontroll møter vi mange som er glad for at vi kontrollerer sikkerheten om bord i bussen, men vi ser dessverre at det enda er for mange barn som sitter usikret. Vi ønsker at foreldre tar praten med ungene sine, gjerne rundt middagsbordet, slik at belte i buss blir like naturlig som belte i bil, sier Elvevoll ifølge pressemeldingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter