Saksøkte Bryggen Spa – tapte på alle punkter

Elin Vibeke Iselvmo (42) må betale flere hundre tusen kroner i saksomkostninger etter at hun tapte på alle punkter mot sin tidligere arbeidsgiver Bryggen Spa.

TAPTE: Elin Vibeke Iselvmo (t.v.) hilste på styreleder Geir Arne Kollstrøm og Eva Fosland i Bryggen Spa i retten for to uker siden. Da var det nesten ni måneder siden hun hadde fått sparken som spaterapeut. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

5. og 6. september møtte Iselvmo sin tidligere arbeidsgiver i Nord-Troms tingrett, etter at hun hadde saksøkt dem for usaklig oppsigelse.

Iselvmo var ansatt som spaterapeut i skjønnhetssalongen i Sjøgata fra 1. august 2016, men fikk sparken 19. desember. Grunnlaget for oppsigelsen handlet om høyt sykdomsfravær, liten arbeidslyst og manglende tillit.

Ble tilbudt 50.000 kroner

Før rettssaken hadde partene forsøkt å komme til enighet, men ikke lykkes. Bryggen Spa hadde da tilbudt Iselvmo 50.000 kroner, men hun avslo.

– Hun gjorde et godt inntrykk under praksisperioden og hun jobbet hardt for å bevise at hun var dyktig. Dessverre viste det seg at dette endret seg etter at hun var ansatt. Hun ble blant annet meldt på kurs for negl- og vippebehandlinger, men hun fullførte ikke dette, slik at hun ikke kunne utføre slike jobber. Hun endret også timeplanen da hun ikke ønsket å utføre massasjer hun var satt opp på, hun var mye syk og ofte manglet det egenmeldinger. Vi hadde ikke tillit til henne lenger, og jeg føler vi som arbeidsgivere ikke kunne gjort noe annerledes, sa daglig leder i Bryggen Spa, Eva Fosland, i retten for to uker siden.

LES OGSÅ: Saksøker Bryggen Spa: – Jeg har aldri vært ute etter å skape uro og konflikt

– Hun er veldig skuffet

Iselvmo mener på sin side at oppsigelsen som ble gitt innen prøvetiden, er gjort på en feilaktig måte. Hun saksøkte derfor sine tidligere arbeidsgiver, samt at hun krevde dem for 150.000 kroner for tapt inntekt samt oppreisning. Tirsdag kom dommen hvor hun tapte på alle punkter.

I dommen heter det at retten samlet sett mener det var grunnlag for oppsigelse. Retten fant heller ikke grunnlag for at Iselvmo hadde krav på lønn. Hun er også dømt til å betale saksomkostninger, der Bryggens Spas advokat Bjørn August Krane har fremmet et erstatningskrav på 178.000 kroner med et timeforbruk på 89. I tillegg må Iselvmo betale sin egen advokatregning som tilsvarer 101 timer. Til sammen vil prislappen bli på flere hundre tusen kroner.

– Retten har lagt arbeidsgivers synspunkter til grunn, og man vil selvsagt være uenig i bevisvurderingen. Hun er veldig skuffet over utfallet, men har ennå ikke tatt stilling til om hun vil anke saken eller ikke, sier Iselvmos advokat Ken Olav Warth til iTromsø.

– Har vært en belastning

– De er fornøyd med å ha blitt trodd på alle punkter, og det er en solid dom. Det at man fikk medhold, betyr at Bryggen Spa hadde tilstrekkelig grunnlag for den oppsigelsen, og vi håper at saksøker tar de signalene som står der, og at det er en sluttstrek for en veldig lei sak, sier Krane.

Han har tirsdag vært i kontakt med Fosland og styreleder i Bryggen Spa, Geir Arne Kollstrøm, som begge er glad for at saken er avgjort.

– Hele saken har vært en belastning, men når man blir saksøkt så må man forsvare seg. De er fornøyde med at saken har fått en dom, men selv om de vant fram, føles det ikke som å vinne. Når man ansetter noen ønsker man jo at det skal gå bra, men i dette tilfellet endte det ikke slik.