Totalrenovering skal flytte – nå får de nye lokalene seg et skikkelig ansiktsløft

I sommer tok Totalrenovering AS over Terminalgata 44–70 i Breivika. Nå skal de totalrenovere bygget og bruke det som hovedkvarter.

NYTT HOVEDKVARTER: Bak daglig leder i Totalrenovering AS, Vegard Berg-Johansen, ligger lagerbygget som i løpet av året skal omgjøres til selskapets nye hovedkvarter. 

nyheter

Siden 2012 har Totalrenovering AS holdt til i Håndverkerveien på Skattøra. Nå vil de imidlertid kvitte seg med de gamle lokalene.

I sommer kjøpte selskapet et over 9.000 kvadratmeter stort lagerbygg på tre etasjer i Terminalgata i Breivika. Prisen var nette 81 millioner kroner. Selv vil Totalrenovering benytte rundt 1.000 kvadratmeter til kontor og lager.

Nå arbeider de med totalrenovere bygget. Eksisterende planløsning skal rives og fasaden skal få et ansiktsløft.

Setter bygget i stand

– Bygget ligger langs en av byens mest trafikkerte veier. Vi ønsker derfor å legge til rette for et skikkelig flott bygg. Det er ennå for tidlig i prosjektet til å si noe om hvordan det vil bli seende ut, men fasadeendringer blir det, sier daglig leder i Totalrenovering, Vegard Berg-Johansen.

Han forteller at selskapet allerede er godt i gang med rivingen innvending.

– Planen er at lokalene skal legge til rette for helt moderne arbeidsformer. Vi satser på et aktivitetsbasert arbeidsmiljø og ønsker å legge til rette for teknologiske løsninger i bygget som gjør det lettere for oss å møte fremtidens utfordringer, fortsetter han.

– Kan du si det på norsk?

– Hehe, vel, vi ser for oss et åpent landskap, noe som vil gi bedre samarbeid mellom avdelingene i hverdagen. Det blir også store, åpne romløsninger og vi får blant annet et eget auditorium, svarer Berg-Johansen.

Vil flytte inn i 2018

Målet er å ferdigstille bygget i løpet av første kvartal 2018.

– Vi er godt i gang, men har ikke satt hele prosjektløpet. For å være den foretrukne entreprenøren, er det viktig for oss å levere kvalitetsbygg raskt og effektivt. I tillegg skal de se bra ut og være med på løfte byen. Dette gjelder også våre nye lokaler, forteller Berg-Johansen.

Ifølge den daglige lederen skal rundt 30–35 ansatte inn i tredjeetasjen på nybygget når det står ferdig.

– De vil være med på utformingen av løsningene.

– Hvor mye koster prosjektet?

– Jeg kan ikke gå i detalj på de økonomiske rammene, men det jeg kan si er at vi har flotte lokaler i dag og at vi skal inn i tilsvarende flotte lokaler i Terminalgata. Kvaliteten vil bli høy.

– Hvorfor flytter dere etter bare fem år på Skattøra?

– Vi ser at vi rett og slett trenger større lokaler.

I det nye bygget har selskapet allerede leieinntekter på nesten 6,4 millioner kroner årlig.

Lokalene på Skattøra ble lagt ut for salg tirsdag morgen.