Tunnelåpning forsinket med en måned

Kvalsundtunnelen mellom Kvaløya og Ringvassøya åpner trolig i slutten av måneden.

KOLONNE: Geir Hansen i Nokas er med på å dirigere trafikken under Kvalsundet for veivesenet fram mot månedsskiftet. Foto: Thor Anders Angelsen  Foto: Thor Anders Angelsen

nyheter

I sommer har det pågått vedlikehold som har gitt kolonnekjøring med følgebil gjennom tunnelen. Etter den opprinnelige planen skulle arbeidet vært ferdigstilt 25. august, men det pågår ennå utbedringer.

– Hver gang det gjøres arbeid i undersjøisk tunnel skal det benyttes følgebil. Forhåpentligvis vil tunnelen være helt åpen og arbeidene ferdige i slutten av måneden, sier Steinar Larsen, byggeleder i Statens vegvesen.

Bytter vannpumper

Oppdraget var i utgangspunktet å bytte ut vannpumpesystemet i tunnelen. Det ble også klart at veivesenet måtte lage et traforom for strømtilførsel.

– Pumpesystemet ble ferdig 1. september. Endringer i forskriften gjorde det nødvendig å bygge et eget rom for en trafo som til nå har stått i en konteiner. Det er den vi jobber med nå, sier Larsen.

Totalkostnaden på prosjektet er rundt 30 millioner kroner. Bilister vil neppe merke særlig forskjell i etter at vedlikeholdet er ferdig.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter