Gir 100.000 kroner til TV-aksjonen

Formannskapet i Tromsø øker kommunens bidrag til TV-aksjonen.

KLAR FOR TV-AKSJONEN: Bykoordinator Josefine Voraa (fra venstre), leder Elin Jørgensen, områdeleder Karen Marie Møller, idrettsansvarlig Sebastian Hansen Henriksen, Sturla Vik, ansvarlig for undervisningsopplegget, internasjonal rådgiver og materiellansvarlig Maria Östensson og Mona Haugli, Avdeling for oppvekst og utdanning. Sif Vik, Reinholdt Bredrup og Kine Olsen er også med i komiteen, men var ikke til stede da bildet blir tatt. Foto: Eirik Linaker Berglund, Tromsø kommune 

nyheter

Tidligere år har det vært vanlig å gi én krone per innbygger til aksjonen. Nå har imidlertid formannskapet skrapt i sammen litt ekstra – og bevilger totalt 100.000 kroner til aksjonen, som i år går til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

– Det er veldig gledelig. Nå oppfordrer vi Tromsøs befolkning til å melde seg som bøssebærere til høstens viktigste søndagstur 22. oktober, sier komitéleder Elin Jørgensen ifølge nettsidene til Tromsø kommune.

Hun viser til at fjorårets innsamlingsaksjon ga mindra avkastning enn det som er vanlig.

– Jeg håper vi samler inn så mye at den arktiske hovedstaden viser at vi er solidaritetsbyen nummer én i landet, sier Jørgensen til kommunens nettside.

Årets TV-aksjon går av stabelen 22. oktober. Hittil i år er det på landsbasis allerede samlet inn 3,4 millioner kroner til formålet, ifølge nettsiden blimed.no.