Kommunen gir årlig finansiering til matsentralen

Tromsø kommune har i sitt budsjett for 2018–2021 lagt inn 300.000 kroner per år til matsentralen.

BESØK: Ellen Johnsen er frivillig hos Matsentralen og Anne Elisabeth Hafstad er prosjektarbeider. Her er de sammen med ordfører Kristin Røymo og Ap-politiker Brage Larsen Sollund, som er styremedlem i Matsentralen. 8Foto: Robert Greiner/Tromsø kommune 

nyheter

Daglig leder i Matsentralen, Geir Arne Skogeng Nordstrand, er glad for midlene.

– Dette er helt fantastisk. Det er kjempebra å bli anerkjent for det arbeidet vi legger ned for byens befolkning, og særlig de som ikke har det aller best. Samtidig er dette en dugnad. Vi har både frivillige, det offentlige og private næringslivet i samhandling. Nå jobber vi for å gjøre Matsentralen bærekraftig, sier han.

Utjevner forskjeller

Ordfører Kristin Røymo er klar på at dette er noe kommunen ønsker å bruke penger på.

– Tromsø matsentral har et tilbud som bidrar til å utjevne de sosiale forskjellene i Tromsø. Det skal vi i kommunen være med på. Matsentralen gjør at familier med tøffe liv slipper å være sulten, og det skal vi støtte.

Røymo forteller at kommunen nå også jobber for å sikre et permanent kjøkken med fryse- og kjølekapasitet til Matsentralen.

Utgifter

I søknaden til kommunen skriver Nordstrand at de trenger driftsinntekter for å dekke utgifter knyttet til lønn, distribusjon og lokaler.

Matsentralen har inngått et samarbeid med Coop Nord og Norgesgruppen for å redusere matsvinn, og har så lenge de har eksistert delt ut 41 tonn mat. Bergens-filantropen Trond Mohn bidrar med husleiekostnadene matsentralen har hos Alfheim arena.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter