Mann i 20-årene tiltalt for Nav-svindel

nyheter

Mannen, født i 1990, skal i perioden 29. mai til 9. november 2014, og 5. januar til 15. mars 2015 ha innlevert elektronisk meldekort til Meldekortsentralen hvor han unnlot å føre opp riktig antall timer han faktisk hadde arbeidet og mottok lønn for gjennom Jobzone Norge. Mannen meldte inn 315 timer, til tross for at korrekt antall timer var 938,5 timer, heter det i tiltalen.

Siden opplysningene på meldekortene danner grunnlag for automatisk beregning, forledet han dermed Nav til å foreta urettmessig utbetaling til ham på til sammen 98.344 kroner og er siktet for bedrageri.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett 11. desember.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter