Mann tiltalt for uaktsomt drap etter dødsulykke på E8

En mann i 30-årene er tiltalt etter ulykken i mars som kostet Lars Johan Lingrasmo (83) livet.

DØDSULYKKE: 83-åringen, som omkom på E8 i begynnelsen av mars, døde som følge av skadene han ble påført i kollisjonen. 

nyheter

Mandag 6. mars omkom Lars Johan Lingrasmo (83) i en front mot front-kollisjon ved Hundbergan på E8.

Lingrasmo og hans kone kom kjørende langs E8 i retning Fagernes i deres Toyota. Da de var like ved avkjøringen til Minken industriområde i Ramfjord, kom en Volkswagen Passat over i feil kjørefelt. Lingrasmo omkom i kollisjonen.

Hans kone og føreren av Passaten ble alvorlig skadet. I tillegg ble ei kvinne lettere skadet etter at hun kjørte inn i bakenden til ekteparets bil.

Tiltalt for uaktsomt drap

Føreren av Passaten, en mann i 30-årene, ble dagen etter dødsulykken siktet for uaktsom kjøring.

Onsdag melder NRK at mannen i 30-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at han kom over i motsatt kjørefelt.

I retten på nyåret

Statsadvokatene i Troms og Finnmark mener sjåføren ikke var tilstrekkelig aktsom under kjøringen skriver NRK, idet han ikke rettet tilstrekkelig oppmerksomhet mot vegbanen foran seg.

Saken skal opp for Nord-Troms tingrett 15. januar. Det er satt av tre dager i retten til å behandle saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter