To personer skadet etter ulykke på E8

To personer er skadet etter front mot front-ulykke ved Kantornes.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Klokka 13.55 fikk Troms politidistrikt melding om en front mot front-ulykke ved Kantornes på E8 i Balsfjord.

En person var fastklemt, og politi, brann og medisinsk personell jobbet med å få personen løs.

En lettere skadet, en mer alvorlig skadet

Det var to personbiler involvert i ulykken, med en person i hver bil.

- Vi har akkurat ankommet stedet og en person er fastklemt. Det er fremdeles for tidlig å si noe om skadeomfanget på den fastklemte og andre involverte. Brann jobber nå med å få personen ut av bilen, sier operasjonsleder Frode Stende ved Troms politidistrik til iTromsø rundt klokka 14.30.

14.40 oppdaterer politiet saken og kunne opplyse om at en person trolig er  lettere skadet mens det trolig er mer alvorlig for den andre involverte.

På vei til sykehuset

Personen som er lettere skadet ble like over klokka 15.00 fraktet til legevakta for sjekk. Personen som var fastklemt fraktes til UNN med ambulansehelikopter.

- Jeg kan ikke si noe mer om tilstanden til de to involverte per nå, men mannen som var fastklemt var i live når han ble fraktet fra stedet, sier operasjonsleder Morten Augensen klokka 15.15.

- Politiet er ennå på stedet og en trafikketterforsker er på vei, så veien vil åpnes igjen så snart han er ferdig med sitt arbeidet på stedet.

Mann i slutten av 70-årene

Rundt klokka 15.15 landet ambulansehelikopteret på UNN og pasienten skal være en mann i slutten av 70-årene.

- Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget hans. Det er også en annen involvert i ulykken som er sendt til legevakta, opplyser Per-Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN.

- Pasienten er stabil, og moderat til alvorlig skadet, sier Johansen en time senere etter å ha snakket med legene som jobber med pasienten.

Kom over i feil kjørefelt

Den andre involverte i ulykken, som endte på legevakta, er en mann i 20-årene, og han vil bli avhørt av politiet i ettermiddag.

- Åstedgranskeren har sikret spor på stedet og er snart ferdig med arbeidet. Det ser ut som en bil har kommet over i motsatt kjørebane og truffet en annen bil. Det er opprettet sak og vi vil etterforske det som har skjedd videre, sier Augensen på operasjonssentralen til politiet i Troms.

Veien snart åpen igjen

Skjermdump fra Statens vegvesen. 

Politiet opplyser rundt klokka 16.20 at veien nå er delvis åpnet igjen.

- Veien er delvis åpnet, og det er mulighet for omkjøring via en liten sidevei. Vi er straks ferdig på stedet, sier Augensen.

Operasjonsleder Stende opplyste tidligere i ettermiddag  at Veitrafikksentralen også er på stedet og bidrar med manuell dirigering forbi ulykkesstedet, men det er godt mulig det vil bli omkjøring via fylkesvei 294 gjennom Andersdalen.