Vi går mot ny værrekord i Tromsø

Dette kan bli den tørreste september-måneden noensinne.

TØRT: Dette ser ut til å bli den tørreste september-måneden i Tromsø.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Forrige rekord har holdt seg i 27 år, helt siden 1990. Det året var det bare 18,9 mm nedbør i Tromsø. Det er tvilsomt den rekorden vil holde.

– Vi har kun hatt rundt 6 millimeter nedbør så langt i september, så det er litt å gå på, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen.

Går mot rekord

Høytrykk i øst er grunnen til den tørre september-måneden. Og det ser ut til å holde seg.

– Vi har ligget litt i le. Det ser også veldig tørt ut neste uke, så det går mot ny rekord, sier Nordhagen.

Varmere neste uke

Flere steder i Tromsø har det vært minusgrader og frost i natt, men mot helgen ser temperaturene ut til å stige.

– Denne uken vil vi ha opp mot 10 grader på dagtid, men neste uke kan temperaturene komme opp til 13–14 grader. Blant annet i Tromsdalen har det vært minusgrader i natt. Men mot helgen ser temperaturene ut til å stige, også om natta, sier statsmeteorologen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter