– Gir en god følelse å samle inn penger

Elevene på Ekrehagen skole gleder seg hvert år til den årlige innsamlingsaksjonen. I år fikk de inn over 100.000 kroner.

HJELPEAKSJON: 10.-klassingene Synne Isaksen (fra venstre), Torben Larsen, Emilie Jacobsen, inspektør Petter Moltzau, Mathias Albretsen og Ellen Fønnebø ved Ekrehagen skole er fornøyde med årets innsamlingsaksjon.   Foto: Kjetil Vik

nyheter

– Jeg får en god følelse. Jeg gleder meg hvert år. Jeg synes det er kjempegøy. For fem kroner får ett barn ett måltid, sier elevene iTromsø snakket med.

Hjelp til Sør-Sudan

Tiendeklassingene ved Ekrehagen skole har akkurat avsluttet årets innsamlingsaksjon som ga 112.911 kroner i resultat. Mens 1.- og 2.-klassingene laget marked på skolen, gikk 65 elever fra 3. til 10. klasse med bøsser rundt i bydelene.

Årets hjelpeaksjon går til Adventkirkens globale utviklings- og nødhjelpsorganisasjon ADRA. Fokus for årets hjelpeaksjon har vært Sør-Sudan hvor det er 3,6 millioner flyktninger. Pengene går blant annet til drikkevann, skolemat, hjelp til sårbare familier og flyktninger, bygging av klasserom, latriner og vannsystemer på skoler, utdanning av lærere og for at jenter skal gå på skolen.

Millioner på landsbasis

Resultatet av årets aksjon er mindre enn i fjor, da det kom inn 140.000 kroner, som er rekord. Elevene mener lavere resultat i år delvis kan skyldes at folk ikke lenger har fysiske penger de kan putte på bøssene.

– Folk har mindre kontanter, kanskje det er grunnen til at beløpet ble mindre i år. Vi fikk inn 4.500 på Vipps. Flere viste at de betalte med Vipps mens vi så på, forteller elvene.

– Jeg vil på takke Tromsøs befolkning for sjenerøsiteten de har vist ved å gi, sier Petter Moltzau, inspektør på Ekrehagen skole.

På landsbasis er samlet inn 3.400.000 kroner så langt. Skolens ledelse skryter av innsatsen lokalt.

– Både lærere, foreldre og elever på skolen har jobbet iherdig og målrettet for å lykkes med Hjelpeaksjonen, sier Moltzau.