Denne gjengen inviterer på frokost med et skråblikk på ukas viktigste saker

Fredag morgen blir det frokost med underholdning i lavvoen på Stortorget.

Stortingspolitiker Sandra Borch (Sp), sjefredaktør i iTromsø Stig Jakobsen, komiker Trine Lise Olsen og politisk redaktør i iTromsø Martin Lægland (ikke avbildet) inviterer til frokost & live nyhetsmorgen under Smakfestivalen fredag klokka 08.00 på Stortorget.  Foto: Martin Lægland, Ronald Johansen, Eva Stensland

nyheter

En komiker, en stortingspolitiker og to iTromsø-redaktører skal sammen gi deg ukas nyheter med et skråblikk.

– Vi skal betrakte aktuelle saker i nyhetsbildet på en litt annerledes måte. Det blir det humor av, sier sjefredaktør i iTromsø, Stig Jakobsen.

Sammen med ham i lavvoen er politisk redaktør i iTromsø, Martin Lægland, stortingspolitiker Sandra Borch (Sp) og komiker Trine Lise Olsen.

Økologisk frokost

Det er Smakfestivalen, iTromsø og The Edge som har gått sammen om å arrangere frokosten. Sistnevnte vil by på økologisk mat fra klokken 08.00, før underholdningen starter en halvtime senere.

– Smakfestivalen er en viktig festival i Tromsø som fokuserer på kortreist mat. Så det skulle jo bare mangle at Senterpartiet dukket opp, sier Borch.

Hun gleder seg til morgendagen, men er litt nervøs for å stille opp side om side med en komiker.

– Det er en morsom greie med litt sofaprat og humor. Trine Lise stiller jo i en litt annen liga enn en politiker, men det blir artig. Vi blir en bra gjeng som skal formidle nyheter, sier stortingspolitikeren.

– Uvant å dele scene

Olsen innrømmer at hun ikke har fulgt så godt med på nyhetene den siste uken.

– Jeg fikk bare med meg at noen knuste et vindu hos Hennes & Mauritz, så nå skal jeg finne litt nyheter. Jeg skal nok ta opp noen saker jeg brenner for, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har vært med på Brille fire ganger, så dette skal nok gå bra. Selv om jeg har litt lett for å snakke i munnen på folk. Jeg er jo vant til å stå alene på en scene, og nå må jeg dele.

Rabatt for abonnenter

Av saker panelet vil prate om nevnes blant annet stortingsvalget, Vadsø som ny regionshovedstad, og Langsundforbindelsen.

– Det er mange snodige lokalsaker å ta av. Selv er jeg veldig glad i hunde-nyheter, så jeg håper på det. Jeg er en stor tilhenger av å se litt skeivt på nyhetsbildet og trekke fram absurditeter, sier Jakobsen.