Denne gjengen inviterer på frokost med et skråblikk på ukas viktigste saker

Fredag morgen blir det frokost med underholdning i lavvoen på Stortorget.

Stortingspolitiker Sandra Borch (Sp), sjefredaktør i iTromsø Stig Jakobsen, komiker Trine Lise Olsen og politisk redaktør i iTromsø Martin Lægland (ikke avbildet) inviterer til frokost & live nyhetsmorgen under Smakfestivalen fredag klokka 08.00 på Stortorget.  Foto: Martin Lægland, Ronald Johansen, Eva Stensland

nyheter

En komiker, en stortingspolitiker og to iTromsø-redaktører skal sammen gi deg ukas nyheter med et skråblikk.

– Vi skal betrakte aktuelle saker i nyhetsbildet på en litt annerledes måte. Det blir det humor av, sier sjefredaktør i iTromsø, Stig Jakobsen.

Sammen med ham i lavvoen er politisk redaktør i iTromsø, Martin Lægland, stortingspolitiker Sandra Borch (Sp) og komiker Trine Lise Olsen.

Økologisk frokost

Det er Smakfestivalen, iTromsø og The Edge som har gått sammen om å arrangere frokosten. Sistnevnte vil by på økologisk mat fra klokken 08.00, før underholdningen starter en halvtime senere.

– Smakfestivalen er en viktig festival i Tromsø som fokuserer på kortreist mat. Så det skulle jo bare mangle at Senterpartiet dukket opp, sier Borch.

Hun gleder seg til morgendagen, men er litt nervøs for å stille opp side om side med en komiker.

– Det er en morsom greie med litt sofaprat og humor. Trine Lise stiller jo i en litt annen liga enn en politiker, men det blir artig. Vi blir en bra gjeng som skal formidle nyheter, sier stortingspolitikeren.

– Uvant å dele scene

Olsen innrømmer at hun ikke har fulgt så godt med på nyhetene den siste uken.

– Jeg fikk bare med meg at noen knuste et vindu hos Hennes & Mauritz, så nå skal jeg finne litt nyheter. Jeg skal nok ta opp noen saker jeg brenner for, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har vært med på Brille fire ganger, så dette skal nok gå bra. Selv om jeg har litt lett for å snakke i munnen på folk. Jeg er jo vant til å stå alene på en scene, og nå må jeg dele.

Rabatt for abonnenter

Av saker panelet vil prate om nevnes blant annet stortingsvalget, Vadsø som ny regionshovedstad, og Langsundforbindelsen.

– Det er mange snodige lokalsaker å ta av. Selv er jeg veldig glad i hunde-nyheter, så jeg håper på det. Jeg er en stor tilhenger av å se litt skeivt på nyhetsbildet og trekke fram absurditeter, sier Jakobsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter