Smakfestivalen

Henter food-truck til Smakfestivalen

Restauranten Kitchn & Table henter toppsjef og superkokk Marcus Samuelssons egen food-truck fra Stockholm for å delta på Smakfestivalen.

FOOD-TRUCK: Dette mobile kjøkkenet er nå på tur fra Stockholm til Tromsø for å delta på Smakfestivalen. Det er gjengen på Kitchn & Table som står bak. 

nyheter

Det forteller kjøkkensjef på The Edge (der restauranten holder til), Tommy Olsen.

– Vi liker Smak veldig godt og vil være med på å gi litt blest til festivalen, sier han til iTromsø.

Food-trucken er i skrivende stund på tur opp fra den svenske hovedstaden.

Henter vogna i Stockholm

– Vi har fløyet ned for å hente den og kjører den hele veien opp til Tromsø, forteller kjøkkensjefen.

Han håper at det å få bruke Marcus Samuelssons food-truck også skal gi oppmerksomhet til Kitchn & Table.

– Det er en grunn til at vi bruker tid, ressurser og penger på dette – vi vil gjerne skille oss ut på festivalen, sier han.

Å delta på matfestivalen er meget populært hos de ansatte på restauranten.

«JULAFTEN»: – Smakfestivalen er som julaften for oss, sier Tommy Olsen (til venstre). Noe som blant annet har tatt seg uttrykk i at de ansatte på The Edge og Kitchn & Table har kledd seg ut til nisser. 

«Julaften» for de ansatte

– Smakfestivalen er julaften for oss på Kitchn & Table, så vi prøver alltid å gjøre noe ekstra ut av festivalen, sier Olsen.

Julaften har man tatt bokstavelig tidligere – for to år siden stilte samtlige deltakere fra restauranten kledde ut til julenisser.

Food-trucken som skal brukes er en svært avansert type vogn som absolutt ikke kan sammenlignes med en pølse- eller kebabvogn.

Fult operativt kjøkken

– Langt derfra. En food-truck er et fult utrustet kjøkken på hjul. Vi er fullt utstyrte med alt vi trenger for å lage god mat, sier Olsen.

Å bringe en food-truck til torgs håper han skal inspirere andre til å gjøre noe lignende.

– Food-trucktrenden er kjempestor i andre deler av verden, så det ville være kjempeartig om vi fikk den hit til Tromsø, sier kokken.

Må dra tilbake etter festivalen

Dessverre kan ikke den lokale Kitchn & Table-gjengen få bruke trucken spesielt lenge.

– Vi må sende den tilbake direkte etter Smakfestivalen, men vi hadde gjerne hatt den her en liten stund, sier Olsen.

LIKER FESTIVALEN: Tommy Olsen er kjøkkensjef på The Edge, og har hentet en food-truck fra Stockholm for å delta på Smakfestivalen. Det liker prosjektleder for Smak, Natalie Robertsen, veldig godt.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Prosjektleder i Smak, Natalie Robertsen, er kjempeimponert over stuntet fra Olsen & co.

– Det er noe vi virkelig liker, det at utstillere prøver å være frempå og kreative. De gjør at opplevelsen for alle besøkende blir bedre – og det er noe andre også burde gjøre, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter