Det forteller kjøkkensjef på The Edge (der restauranten holder til), Tommy Olsen.

– Vi liker Smak veldig godt og vil være med på å gi litt blest til festivalen, sier han til iTromsø.

Food-trucken er i skrivende stund på tur opp fra den svenske hovedstaden.

Henter vogna i Stockholm

– Vi har fløyet ned for å hente den og kjører den hele veien opp til Tromsø, forteller kjøkkensjefen.

Han håper at det å få bruke Marcus Samuelssons food-truck også skal gi oppmerksomhet til Kitchn & Table.

– Det er en grunn til at vi bruker tid, ressurser og penger på dette – vi vil gjerne skille oss ut på festivalen, sier han.

Å delta på matfestivalen er meget populært hos de ansatte på restauranten.

«Julaften» for de ansatte

– Smakfestivalen er julaften for oss på Kitchn & Table, så vi prøver alltid å gjøre noe ekstra ut av festivalen, sier Olsen.

Julaften har man tatt bokstavelig tidligere – for to år siden stilte samtlige deltakere fra restauranten kledde ut til julenisser.

Food-trucken som skal brukes er en svært avansert type vogn som absolutt ikke kan sammenlignes med en pølse- eller kebabvogn.

Fult operativt kjøkken

– Langt derfra. En food-truck er et fult utrustet kjøkken på hjul. Vi er fullt utstyrte med alt vi trenger for å lage god mat, sier Olsen.

Å bringe en food-truck til torgs håper han skal inspirere andre til å gjøre noe lignende.

– Food-trucktrenden er kjempestor i andre deler av verden, så det ville være kjempeartig om vi fikk den hit til Tromsø, sier kokken.

Må dra tilbake etter festivalen

Dessverre kan ikke den lokale Kitchn & Table-gjengen få bruke trucken spesielt lenge.

– Vi må sende den tilbake direkte etter Smakfestivalen, men vi hadde gjerne hatt den her en liten stund, sier Olsen.

Prosjektleder i Smak, Natalie Robertsen, er kjempeimponert over stuntet fra Olsen & co.

– Det er noe vi virkelig liker, det at utstillere prøver å være frempå og kreative. De gjør at opplevelsen for alle besøkende blir bedre – og det er noe andre også burde gjøre, sier hun.