Tromsømann (40) tiltalt for oppbevaring av 19 kilo hasj

Like før jul i 2015 pågrep politiet 40-åringen i hans hjem på Kvaløya. Nå er han sammen med to andre tiltalt for grov narkotikaovertredelse.

KOMMER OPP HER: I løpet av seks dager i mars må tromsøværingen sammen med to andre menn sitte på tiltalebenken i Asker og Bærum tingrett. FOTO: Lise Åserud, NTB scanpix  Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

nyheter

To dager før jul i 2015, tirsdag 22. desember rundt klokken 17.30, aksjonerte politiet mot en bolig på Kvaløya. Der fant de to menn – og 19 kilo hasj.

Til stede i boligen var den nå 40 år gamle Tromsø-mannen og en nå 67 år gammel mann med adresse i Bærum. Boligen var 40-åringens hjem.

Ukjent om han erkjenner skyld

Nå står de to mennene, sammen med en 37 år gammel mann fra Oslo, tiltalt for grov narkotikaovertredelse. Saken skal opp i Bærum og Asker tingrett i mars, og det er satt av seks dager til saken.

Det var kun tromsøværingen og 67-åringen som ble pågrepet på Kvaløya. Det er ukjent hvor tredjemannen kom inn i bildet.

Det er ukjent hvordan 40-åringen stiller seg til skyldspørsmålet og hans advokat, Hjallis Bakke, ønsker ikke å kommentere saken.

I tiltalen heter det at overtredelsen er grov da det legges særlig vekt på hva slags stoff, mengde og overtredelsens karakter.

Ble fraktet i bil til Tromsø

Alle de tre tiltalte er tidligere domfelte i narkotikasaker. De to som ble pågrepet i boligen på Kvaløya er tidligere bekjente, og 67-åringen erkjenner ifølge sin advokat, Ken Olav Warth, skyld etter tiltalen.

– Han erkjenner skyld og at han har fraktet dette i bil fra Oslo til Tromsø. Så for min klient blir det snakk om en tilståelsesdom, sier Warth, og legger til at det ikke var 67-åringens bil som ble brukt i hasjfraktingen.

37-åringen er også tiltalt for å ha oppbevart 94 gram hasj i en bolig i Bærum.

Trygve Staff forsvarer 37-åringen fra Oslo, og sier til iTromsø at hans klient stiller seg uforstående til tiltalen.

– Han erkjenner ikke straffskyld, og mener at han ikke har hatt noen rolle i dette, sier Staff.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter