Tromsø Bruktbokhandel:

Kapret eksklusivt Lego-sett

Lego-entusiast og bruktbokhandel-sjef Pål Bøckman har troen på at det nye eksklusive Star Wars-legosettet vil gi bedre avkastning enn aksjer.

LEGODEALER: Pål Bøckmann på Tromsø Bruktbokhandel får snart inn 12 flunkende nye Milennium Falcon-modellen fra Lego.  Foto: PREBEN OLSEN

nyheter

Enten du er Star Wars-fan eller Lego-entusiast så har du sjansen til å skaffe deg noe svært eksklusivt. I hvert fall om du har veiene forbi Tromsø Bruktbokhandel i mars neste år. Da vil nemlig Pål Bøckman & Co kunne levere et byggesett som du nok vil bruke litt tid på å få ferdig.

7.541 deler

– Det er et byggesett med 7,541 deler av Milennium Falcon i den såkalte "Ultimate Collection"-serien, forteller Bøckmann.

For den uinnvidde så kan det fortelles at dette er det mest eksklusive som den danske leketøysprodusenten produserer.

Modellene kommer på markedet med flere års mellomrom, og de produseres i begrensede serier.

Sjelden vare

– Det er første gang på mange, mange år at det vil være tilgang til byggesettet, sier Bøckmann.

EKSKLUSIVT: Milennium Falcon-settet fra Lego. 

Den forrige Milennium Falcon-modellen var til salgs for noen år siden, og etter at den ble tatt av markedet har prisene eksplodert.

– For å si det sånn, jeg hadde ikke satt pengene i aksjefond dersom jeg hadde hatt et slikt sett.

– Ubrukte sett i originalforpakningen er blitt solgt for 70.000–80.000 kroner, forteller Bøckmann.

Stor interesse fra fansen

Når den nye Milennium Falcon-modellen kommer i butikk koster den dog ikke så mye. Utsalgspris er i underkant av 8.500 kroner–og Bøckmann sier at han ikke er redd for å ikke få solgt det legendariske romskipet til Han Solo.

– Det finnes absolutt et marked for seriøse Lego-samlere i Tromsø, det viser om ikke annet den store interessen som har vært etter at det ble kjent at vi skulle få modellen til vårt Legoloft, forteller han.

Tar imot det han får

Nettopp det sistnevnte er noe han er svært glad for.

– Jeg hadde ikke forventet å få tildelt noen av byggesettene, men jeg ble oppringt av Lego som lurte på "hvor mange jeg ville ha", sier Bøckmann.

12 stykker har han fått løfte om, men han har gitt klar beskjed om at han tar så mange ekstra som han bare kan få kloa i.

– Jeg har sagt at jeg lett kan ta imot 25–og får jeg ikke solgt alle så gjør det ikke noe.

Stiger kraftig i verdi

– Da lar jeg dem ligge på loftet til Lego tar dem av markedet–da går verdien opp til det dobbelte, så jeg taper ingen penger, sier Bøckmann.

Det er ikke alle sett i "Ultimate Collection-serien" som er like etterspurt.

Mest blest er det rundt Star Wars, forteller Bøckmann.

– Det er både Star Wars-tilhengerne og Lego-samlerne som vi ha dem, så Lego har gjort en genistrek da de fikk lisens på universet, sier han.