Kvinne i 30-årene skadd etter å ha falt 50 meter. Redningsaksjonen tok over fire timer.

Ulykken skjedde ved Bentsjordtinden på Malangshalvøya lørdag ettermiddag. Kvinnen behandles nå ved UNN.
nyheter

Meldingen om ulykken kom opprinnelig inn til AMK klokka 17.10 lørdag ettermiddag.

Vanskelig terreng i ulykkesområdet gjorde at UNNs eget ambulansehelikopter måtte gi opp og tilkalle Sea King fra Bodø via Hovedredningssentralen (HRS) for hjelp til å få ned den skadde kvinnen.

- Det er en kvinne i 30-årene som har falt, og uten at man kan si noe konkret før leger har fått sett på skadene, så virker hun noe forslått, men hun er våken og ved bevissthet, sa kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christian Johansen rundt klokka 19.48 lørdag kveld.

Redningsmann ble igjen

Mens man ventet på assistanse fra Sea King, ble en redningsmann igjen med den skadde kvinnen i fjellsiden.

- Vi prøvde å nå henne med vårt ambulansehelikopter, men måtte tilkalle hjelp fra Sea King som har utstyr til å løfte henne ut. En redningsmann fra helikopteret vårt kom seg derimot ned til henne og er sammen med henne nå mens de venter på Sea King, sa Johansen tidligere lørdag kveld.

Hentet ned rundt 21.30

Klokka 21.30 bekrefter HRS at kvinnen er hentet ned og er transportert til UNN med Sea King. Helikopteret ankom ulykkesstedet like rundt klokka 20.30, og det tok noe tid å komme seg fram til den skadde kvinnen oppe i fjellsiden.

Falt 50 meter ned ei snørenne

Redningsaksjonen ble komplisert av blant annet gryteformasjonen i det aktuelle fjellområdet som sørget for vanskelige vindforhold under heiseoperasjonen.

- Kvinnen skal ha falt 50 meter ned ei snørenne ifølge den første meldingen vi mottok hos oss. Redningsaksjonen var komplisert, men kvinnen er nå flydd til UNN for videre behandling, opplyser Jakob Carlsen, redningsleder ved HRS til iTromsø like etter klokka 22.00.

Stabil

Like før klokka 22.30 kunne kommunikasjonsavdelingen ved UNN fortelle at tilstanden til kvinnen var stabil.

- Pasienten er stabil og ser ikke ut til å ha pådratt seg alvorlige skader, sier Per-Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN til iTromsø.

Bentsjordtinden ruver 1168 meter over havet, og den høyste toppen på Malangshalvøya.

Det var Nordlys som først omtalte ulykken.

I en tidligere utgave av saken skrev vi at ulykken hadde skjedd ved Durmålstinden. Det korrekte er at ulykken skal ha skjedd ved Bentsjordtinden.