Bussjåfør overfalt av beruset passasjer

En bussjåfør ble overfalt og bitt av en passasjer tidlig søndag morgen.
nyheter

- Vi kan bekrefte at det har vært en voldshendelse ombord i en buss i sentrum nå på morgenen, og at vi har tatt hånd om en person, forteller operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Tromsø-politiet til iTromsø.

Da iTromsø snakket med Thomassen hadde han ikke nærmere detaljer om hva som hadde skjedd, men en iTromsø-tipser forteller at det var en mann som hadde bitt sjåføren.

Sjåføren bitt av passasjeren

- Jeg var ombord i rute 24 fra Tomasjord, men så ikke selve hendelsen. Jeg hadde gått av da politiet kom ombord for å pågripe mannen. Jeg så at det var blod både på ham og sjåføren, og bussjåføren var visstnok bitt i hånden, forteller tipseren.

Driftsleder i busselskapet Nobina, Magnar Nilssen, sier til iTromsø en beruset person kom ombord i bussen og havnet i håndgemeng med bussjåføren.

Basketak

- I basketaket som oppsto da sjåføren prøvde å holde fast mannen ble det en skade og det ble en del blod, forteller Nilssen som nylig har snakket med sjåføren.

Politiet kom raskt på pletten og tok hånd om den berusede mannen.

Nilssen sier at man ser svært alvorlig på hendelser der sjåførene blir utsatt for vold.

Faste rutiner

- Vi har faste rutiner på hvordan vi skal følge opp dette og hvordan vi skal ta vare på sjåføren som er utsatt, sier han.

ALVORLIG: Magnar Nilssen i Nobina ser svært alvorlig på at ansatte blir overfalt på jobb.  Foto: Ronald Johansen

- Vår sjåfør er tatt ut av tjeneste for resten av dagen, men han sier at han ikke trenger noen videre medisinsk oppfølging, men vi skal ta en prat i morgen igjen, sier driftslederen.

Få hendelser i Tromsø

Ifølge Nilssen har Nobina nylig gjort en risikoanalyse der man har sett på forskjellige scenarioer vedrørende vold mot sjåfører.

- Heldigvis er det uhyre sjelden at det skjer episoder i Tromsø, men vi har innført rutiner for hvordan vi skal håndtere dem når de oppstår, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter