– Det er mer eller mindre sikre prognoser. Det er et stabilt høytrykk som ligger over Finland og som gir oss veldig fint og stabilt vær, forteller meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

September har hittil vært tørr og varm, og værsituasjonen vil fortsette i hvert fall ytterligere syv dager.

Sol, varmt og vindstille

Rent konkret så varsles det om mye sol, temperaturer opp mot 15–16 grader, veldig lite vind og ikke nedbør i det hele tatt.

– Det ser ikke ut til å bli nattefrost heller, sier Skoglund.

Denne tiden på året er det mange som tar turen til fjells, og ifølge Skoglund er forholdene i de mest populære turområdene helt formidable.

Flott i fjellet

Både i turområdene rundt Tromsø – dvs. fastlandet og øyene rundt byen – og de mer fjerne strøkene kan alle sammen skryte med kanonvær.

– Dividalen og Indre Troms har veldig fint vær hele uka, det eneste som kan være litt negativt er at det kan forekomme tåke om morgenene og kanskje litt mer skyer enn her ved kysten, sier han.

Ikke kaldt i fjellet

Ikke heller i fjellheimen varsles det spesielt lave temperaturer.

– Det kan kanskje gå ned mot tre-fire plussgrader på natten i eksempelvis Dividalen, men det blir fine temperaturer ellers, sier han.

– Det blir en flott uke!

Det er hele uka som omfattes av den positive værmeldingen. Så langt inn i fremtiden som det er hensiktsmessig å uttale seg om været er det bare solskinn i sikte.

I prognosen for mandag til søndag er det solskinn, høye temperaturer og flotte forhold.

– For å si det kort og enkelt – det blir en flott uke!