Høst:

Varsler en nydelig høstuke

Heldig er den som har mulighet til å ta fri noen dager i uka som kommer. Meteorologene varsler nemlig en knallfin høstuke.

FLOTT HØSTVÆR: Meteorologene varsler nydelig høstvær i uka som kommer. Været vil være varmt, stabilt og tørt – til glede for alle som har anledning til å komme seg ut i naturen. Foto: Christer Pedersen 

nyheter

– Det er mer eller mindre sikre prognoser. Det er et stabilt høytrykk som ligger over Finland og som gir oss veldig fint og stabilt vær, forteller meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

September har hittil vært tørr og varm, og værsituasjonen vil fortsette i hvert fall ytterligere syv dager.

VARSLER: Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge sier at uka som kommer vil bli en flott uke.   Foto: Ronald Johansen

Sol, varmt og vindstille

Rent konkret så varsles det om mye sol, temperaturer opp mot 15–16 grader, veldig lite vind og ikke nedbør i det hele tatt.

– Det ser ikke ut til å bli nattefrost heller, sier Skoglund.

HØST: Både i lavlandet og på fjellet er det varslet om fint høstvær i uka som kommer.   Foto: Christer Pedersen

 

Denne tiden på året er det mange som tar turen til fjells, og ifølge Skoglund er forholdene i de mest populære turområdene helt formidable.

Flott i fjellet

Både i turområdene rundt Tromsø – dvs. fastlandet og øyene rundt byen – og de mer fjerne strøkene kan alle sammen skryte med kanonvær.

– Dividalen og Indre Troms har veldig fint vær hele uka, det eneste som kan være litt negativt er at det kan forekomme tåke om morgenene og kanskje litt mer skyer enn her ved kysten, sier han.

Ikke kaldt i fjellet

Ikke heller i fjellheimen varsles det spesielt lave temperaturer.

FLOTT I FJELLET: De mest populære turområdene i nærheten av Tromsø får også fint vær – som her, i Signaldalen i Storfjord.   Foto: Annalena Pedersen

– Det kan kanskje gå ned mot tre-fire plussgrader på natten i eksempelvis Dividalen, men det blir fine temperaturer ellers, sier han.

– Det blir en flott uke!

Det er hele uka som omfattes av den positive værmeldingen. Så langt inn i fremtiden som det er hensiktsmessig å uttale seg om været er det bare solskinn i sikte.

I prognosen for mandag til søndag er det solskinn, høye temperaturer og flotte forhold.

– For å si det kort og enkelt – det blir en flott uke!