Klager på vond lukt fra Karls Fisk og Skalldyr

En nabo skriver i brev til Fylkeslegen at hun får pusteproblemer av røyken fra fiskebedriften.

– VANLIG RØYKLUKT: Det sier daglig leder i Karls Fisk og Skalldyr, Karl Alberth Hansen, om lukten fra røykeriet til fiskebedriften hans. FOTO: TOM BENJAMINSEN 

nyheter

«Flere ganger i uka, også kveld/nattetid, utslipp av vond, skarp lukt (fra skorstein), som gjør at jeg får pusteproblemer og svie i øynene. Jeg kan ikke ha vinduer åpne eller sitte ute på veranda når det «fyres» i pipa», skriver en av naboene til fiskebedriften i Tromsdalen.

Videre spør kvinnen om dette kan være skadelig for helsen. Klagen er opprinnelig sendt til Fylkeslegen, men videresendt til Tromsø kommune.

Daglig leder av Karls Fisk og Skalldyr AS, Karl Alberth Hansen, sier til iTromsø at han ikke kjenner seg igjen i kvinnens beskrivelse.

– Røyken som kommer ut er fra røykeriet vårt er det vanlig røyklukt på. Dessuten forsvinner den med en gang, og jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen om vond lukt. Vi røyker fisk en gang i døgnet og det skjer som oftest på et par timer på kvelden eller natten, alt ettersom hvordan vi har prioritert dagen vår. Vi har vært der vi er i dag i fire år og aldri hatt noen problemer med dette, sier Hansen og legger til:

– Jeg skulle ønske at naboen heller kom til oss enn å sende brev til Fylkeslegen. Men det er ingen unormal bruk av vårt røykeri, og det er heller ingen vond lukt. Det kommer jeg også til å si til kommunen hvis de kontakter meg.