Sjekk hva leiligheten på 20 kvadratmeter selges for

Kvadratmeterprisen når nye høyder med denne leiligheten på Elverhøy.
nyheter

«Kompakt 2-roms leilighetmed garasje. Attraktivt plassert midt på Tromsøya!», står det i boligannonsen på finn.no. En 20 kvadratmeter stor leilighet i Christian VIIs gate ligger ute for salg til elleville 1.790.000 kroner, altså nesten 1,8 millioner kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på 89.500 kroner.

- Det er flere leiligheter som er solgt til dette prisnivået i Tromsø, sier eiendomsmegler Tom Espen Stormo i Sne eiendom.

- Jo mindre, desto dyrere

- Årsaken til at prisantydningen er oppe i det nivået, er at det følger med en egen garasje, og en garasje er fort verdt mellom to til tre hundre tusen kroner alene. I tillegg er det en fin leilighet, den holder en moderne standard, med eget bad og eget soverom. Det er en liten studioleilighet men den er godt utnyttet. Og den har i tillegg en sportsbod, så det blir som en liten husstand å regne, sier Stormo.

Til iTromsø sier han at det er vanlig at flere mindre leiligheter i området rundt Elverhøy har en kvadratmeterpris på opp mot 70.000 kroner.

- Jo mindre leiligheten er, desto høyere blir prisen. Dette har med at man uansett størrelse må ha tekniske installasjoner. Jeg har sett flere leiligheter med kvadratmeterpris på 70.000 kroner. Det handler nok også litt om at det er en relativt stor kjøpegruppe som er interessert i slike leilligheter. Det er for eksempel mange pendlere som er på utkikk etter små leiligheter, det er mange unge og vi ser også en del som kjøper bare for å leie ut til andre.

- God periode for å kjøpe

Stormo forteller videre at det er en god periode å kjøpe bolig på, da det ikke er like mange kjøpere på markedet som for en tid tilbake.

- Vi selger boliger hver eneste uke, men det er ingen tvil om at aktiviteten har bremset noe opp da man ser det murrer litt i markedet. Det er flere på kjøpersiden som ser at dette er en av de beste mulighetene for å få seg en bolig, da det er mange år siden man så såpass få kjøpere på markedet.

Og når det gjelder den 20 kvadratmeter store leiligheten på Elverhøy, så er den ennå på markedet.

- Det har vært noen tilbud, men de har ikke nådd helt opp. Jeg tror ikke det er lenge til den blir solgt, men selger vil nok ikke gå under prisantydning.