Stjal kioskvarer for over 23.000 kroner på K1

Nå er den 20 år gamle mannen dømt til fengsel i åtte måneder.

K1 på Langnes.  Foto: Lasse Wangberg

nyheter

I retten forklarte 20-åringen at han og ei venninne gikk inn på toalettet på kjøpesenteret for å innta amfetamin, men da de kom ut igjen skal senteret ha vært stengt og de var innelåst.

Overvåkningsbilder

De to skal deretter ha gått inn på en kiosk og forsynt seg av flere varer. Den tiltalte hevdet at det var venninnen som tok varene, mens han kun holdt en pose hvor varene ble puttet i. Denne forklaringen ble imidlertid endret da det ble spilt av videoovervåkingsbilder fra stedet.

Her kom det fram at tiltalte hadde en langt mer aktiv rolle enn hva han selv hadde fortalt. Etter avspillingen erkjente tiltalte at han var mer delaktig i tyveriet.

I posen hadde de fått med seg varer som tobakk, solbriller, tippekort, flaxlodd, magasiner og annet. Dette hadde en verdi på totalt 23.336 kroner inklusive merverdiavgift.

Tiltalte ble pågrepet på senteret av politiet, og han erkjente straks forholdet.

Åtte måneder

I dommen kommer det fram at den tiltalte ved tidligere anledninger har blitt dømt for lignende forhold. Han skal også ha et rusproblem.

Mannen dømmes til fengsel i åtte måneder. Til fradrag i straffen kommer varetekt på 148 dager. Dette er en fellesstraff med en dom mannen ble idømt i juni 2017.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter