Slik vil de gjøre Tromsø til en «smart by»

Hvordan skal Tromsø bli en smartere by innenfor infrastruktur, design og helse?

ny temakveld: Denne trioen står bak og skal lede en ny teamkveld om byutvikling i Tromsø. Fra venstre Michele Widerøe, Ron Røstad og Marianne Lein Moe. FOTO: JOHN STRANDMO 

nyheter

Spørsmålet står sentralt når Mediehuset iTromsø og Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA) torsdag inviterer til byutviklingskveld på The Edge. Da står «Smart Cities»-tematikken på programmet.

Smartere by

– Ved hjelp av spennende foredrag fra sentrale aktører og en påfølgende debatt, skal vi prøve å finne ut hvordan vi kan gjøre Tromsø til en smartere by å leve og bo i – både med tanke på infrastruktur, design og helse, sier Marianne Lein Moe og Michele Widerøe.

Tidligere har iTromsø hatt tre arrangement hvor byutvikling har vært tema.

Ser fremover

– Denne gang ser vi fremover. For skal Tromsø henge med i utviklingen, må det tenkes fremtidsrettet og nytt.

Moe og Widerøe understreker at byutviklingskvelden ikke er en konferanse for fagfolk, men et arrangement for alle.

– På den måten håper vi på flere, spennende innspill – også fra mannen i gata.

Visuell kontakt

Tromsø-jenta Maja Terning driver med rådgivning innen forretningsutvikling i arktiske områder. Til daglig holder hun til i Oulu i Finland.

– Jeg skal innom spesifikke teknologier og belyse hvordan disse kan gjøre hverdagen enklere for deg og meg – både hjemme og eksempelvis innen helsesektoren. Det siste er spesielt interessant fordi kontakten mellom pasient og lege i fremtiden vil foregå visuelt. Og hva eldre angår, vil roboter inngå for å gjøre hverdagen for disse mer aktive.

Terning vil også snakke om hvordan nye bygninger skal tilpasses enda bedre. I en slik prosess skal brukerne kobles inn før ting havner på tegnebrettet.

Det øvrige programmet

I tillegg skal Kim Daniel Arthur ta for seg temaet: «Hva er en smart by?».

Anita Andreassen, prosjektleder for Nordic Business Support og administrativ leder i Bedriftskompetanse, tar for seg «Smart construction cluster Tromsø», mens Fredrik Matheson og Morten Skandfer skal belyse henholdsvis digitalisering for en bedre fremtid og hva slags smarte grep kan gjøres i Tromsø og omegn.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter