Ble slått og sparket i garasjeanlegg – nå er gjerningsmannen dømt

Da fornærmede kom inn i fellesgarasjen til borettslaget, «smalt det plutselig». Vedkommende ble slått i ansiktet med knyttet neve og sparket da han lå på bakken.
nyheter

En 33 år gammel mann er nå dømt til 60 dagers samfunnsstraff for å ha slått til mannen i garasjeanlegget.

Fornærmede forklarte i retten at da han kom inn i garasjeanlegget, «smalt det plutselig». Han skal ha fått fire-fem slag i ansiktet med knyttet hånd, før han deretter falt på gulvet og ble sparket fire-fem ganger mot kroppen.

Bildebevis

Tiltalte på sin side forklarte at fornærmede først hadde sparket hunden hans som han hadde med i garasjen. Dette mente han hadde utviklet seg til et «kaotisk basketak» som endte at tiltalte dyttet fornærmede i bakken.

Da politiet ankom stedet hadde fornærmede blod i ansiktet. Foto fra legevakta, som ble fremvist i retten, viste at han også hadde blitt påført flere røde merker på rygg og hofte.

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte utøvde vold mot fornærmede. Retten kan ikke utelukke at fornærmede sparket til tiltaltes hund før voldsutøvelsen, men det har ikke blitt påvist skade på hunden etter hendelsen.

Slo drosjesjåfør

I tillegg til voldshendelsen i garasjen, var også mannen tiltalt for å ha slått en drosjesjåfør. Fornærmede skal ha bedt om forhåndsbetaling fordi sjåføren fryktet at tiltalte ikke kunne betale for seg.

Dette utviklet seg til en diskusjon mellom de to og det endte med at tiltalte slo til sjåføren med knyttet hånd rett ved høyre øye.

Ut fra forklaring til fornærmede og politibetjenten som kom til stede kort tid etter hendelsen, finner retten det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte slo sjåføren med viten og vilje.

Den tiltalte dømmes til samfunnsstraff i 60 dager. I tillegg må han betale sakskostnader på 3.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter