Har padlet tusenvis av kilometer i sommer

20 poster fra Senja til Grøtøya, en god mengde selvdisiplin og 240 padlere har i år bidatt til rekordmange besøk i konkurransen «Ti på skjæret».

ERSFJORDEN: Dette bildet er tatt på vien ut Ersfjorden i sommer. FOTO: BO EIDE 

nyheter

- Padlere er ikke veldig opptatt av konkurranse, men det har vært padlet flerfoldige ganger på yttersia i år, sier Bo Eide som er en en del av konkurransen «Ti på skjæret» - padlernes svar på «Ti på topp».

Helt fra april og frem til september har 240 padlere deltatt i konkurransen, som går ut på å ha vært på flest skjær flest ganger. Jo flere turer du har padlet, jo flere lodd får du.

 

Og de med flest lodd fikk utedelt premiene sine torsdag på Alfa Fritid i Eidkjosen.

- Vi er veldig fornøyd med årets innsats, og det har virkelig tatt av i år. Det har vært padlet tusenvis av kilometer i sommer. Det er definitivt langt flere steder som har blitt besøkt oftere i år enn de tidligere årene, sier Eide og legger til at dette er 6. året på rad hvor de arrangerer konkurransen.

- Dette er et godt tiltak for å få folk ut til å padle, ikke bare de som er med i padleklubben men også helt ferske. Og det har vært vellykket, og en genial måte å få folk til å komme seg på yttersia og bruke sjøen, sier Eide.

Han forteller at den korteste turen er på rundt 800 meter fra land, mens den lengste turen, som går helt til Grøtya, er på over 30 km og krever overnatting.

- Med konkurransen blir det en ekstra liten målsetting å komme seg ut til alle disse stedene. Vi bor på en så fin plass som er perfekt til padling, så det er fint at folk kommer seg ut og ser den flotte naturen, sier Eide.

PADLERE: Dette er noen av padlere som har vært med på konkurransen, og som var samlet til premieutdeling i Eidskjosen torsdag. FOTO: BO EIDE