Nå tar Sparebankledelsen på utedress og skal selv grave vei til kirkegård

Med trillebår, spader og raker skal lederne i Sparebanken Nord-Norge sørge for skikkelig kjørevei til kirkegården på Hillesøy. I tillegg til dugnadsinnsats sørger konsernet for utendørs belysning og piano til kirka.

SPADETAK: Kommunikasjonssjef Stein Vidar Loftås (til venstre) i Sparebanken Nord-Norge og kirkeverge Nils Opsahl er klare for dugnadsinnsats når ti tonn grus skal sørge for bedre kirkegårdsvei på Hillesøy.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

To ganger i året samles hele ledelsen i Sparebanken Nord-Norge-konsernet til møte. Når rundt 100 fra ledelsen møtes førstkommende mandag og tirsdag på hotellet på Sommarøy, er det ikke bare for å sitte i møte. Tradisjonen tro skal de også gjøre en dugnadsinnsats for lokalsamfunnet møtet finner sted i.

Dugnadsinnsats

– Sparebanken Nord-Norge er eid av det nordnorske samfunnet med mer enn 53 prosent. Deler av bankens utbytte går tilbake til prosjekter som bidrar til utvikling av landsdelen, alt fra prosjekter som bidrar til bolyst til næringsutvikling. Vi er veldig glad i den nordnorske dugnadsånden, som vi vet er sterk. I lokalsamfunnene vi legger disse møtene til, jobber vi alltid dugnad, sier kommunikasjonssjef Stein Vidar Loftås.

Det var etter å ha spurt ildsjeler om hva banken kunne bidra med, blant annet forslaget om utbedring av den hullete veien til kirkegården dukket opp. Dermed står det ti tonn grus og venter på konsernledelsen mandag ettermiddag. I tillegg har Hillesøy kirke fra 1889 levd et liv i mørket alle år, som det nå blir endring på.

Grus, lys og piano

– Vi har gitt grusen som en liten gave til lokalsamfunnet. Vi blir en gjeng som stiller med trillebår, spader og raker for å gruslegge veien. Vi ønsker også å lyssette kirka, som er et praktfullt bygg. Lyset slås på mandag, etter at et dugnadslag har fylt igjen kabelgrøftene med grus, sier Loftås.

Som om ikke det var nok sørger banken for nytt piano til kirka. I forbindelse med innvielse av pianoet mandag kveld blir det fremføring av spesialprodusert konsert i kirka, først for dugnadsgjengen deretter for bygdas egne innbyggere. Musikken fremføres av de tre tromsømusikerne Berit Norbakken Solset, Annmari Pelli og Solmund Nystabakk.

Sjenerøst

Kirkeverge Nils Opsahl i Tromsø kirkelig fellesråd setter pris på bankens dugnadsinnsats og innkjøp.

– Banken er usedvanlig sjenerøs. Det er ikke lenge siden de tok kostnadene med belysningen i domkirkeparken. Hillesøy kirke er av de vakreste byggene jeg har vært inne i. Med nytt instrument legges grunnlaget for lokal aktivitet hvor folk kan møtes. Med ny belysning og god vei til kirkegården, er en viktig jobb for oss ordnet, sier Opsahl.

Kjempeflott

Lederen i menighetsrådet på Hillesøy, Jon Olav Hansen er ikke mindre fornøyd. Han ser fram til å se bankfolkene i arbeid.

– Dette blir noe annet enn å telle penger. Vi synes det er fantastisk. Det er kjempeflott at banken har lyst til å bringe noe tilbake til folk og nærmiljøet, sier Hanssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter