Sparebanken oppretter entreprenørskapsfond

– Vi er elendige på å skape nye private arbeidsplasser i nord, sier Jan Frode Janson. Det vil han gjøre noe med.

BEGEISTRET: Tamara Sizykh, bankdirektør Jan-Frode Janson, Varvara Alekseera, prorektor Wenche Jakobsen og Jørgen H. Eiane er alle begeistret for det nye fondet.   Foto: Martin Lægland

nyheter

Sparebanken Nord-Norge oppretter et fond hvor de studenter med de beste forretningsideene får mulighet til å utvikle og realisere dem gjennom et nytt entreprenørskapsfond ved Handelshøgskolen. En komité vil fortløpende vurdere søknader, og hver idé som får tilslag, vil få 25.000 kroner til å utvikle ideen sin. Til sammen er fondet på 600.000 kroner.

– Vi trenger flere private arbeidsplasser i Nord-Norge, og det er bare å erkjenne at vi er elendig på å skape nye private arbeidsplasser i landsdelen. UiT er den viktigste institusjonen i nord. Derfor går vi nå sammen med dem, for å opprette et fond som kan bidra til å skape nye arbeidsplasser og hjelpe studenter med gründer-ideer, sier banksjef Jan Frode Janson.

Kompetanse

Han bedyrer at det ikke er kun klingende mynt å hente fra fondet.

– Hvis noen av studentgründerne vil ha tilgang på meg og min kompetanse, så skal de få det. Hvis de vil ha tilgang på markedsavdeling i banken, så skal de få det. De får tilgang på kompetanse, kunnskap og nettverk. Men dette handler ikke om oss. Det handler om studentene. Jeg ser fram til å jobbe med mine helter; studentene, sier Janson.

LES OGSÅ: Knuts uvanlige spørsmål til banken fikk ingen løsning – men et godt svar

Alle som studerer ved UiT, uansett campus eller studieretning, kan søke.

– Jeg har særlig sansen for ideer på tvers av fagfelt, og i møtet mellom norske og internasjonale studenter, sier Janson.

Universitetsledelsen mener dette kan bidra til rekruttering av studenter

– Dette går rett inn på UiTs kjernevirksomhet. Særlig elementet Janson drar inn om internasjonale studenter, er viktig. Vi vil at flere UiT-studenter skal dra ut på utveksling, og vi vil ha enda flere internasjonale studenter hit, sier prorektor Wenche Jakobsen.

LES OGSÅ: Sparebanken åpner snart pengesekken – håper noen vil lage lekeplass i sentrum

– Unik mulighet

Janson trekker fram en gruppe studenter som har en idé om å utvikle en app.

– Vi jobber med en app som skal være en underholdningsplattform for «Augmented reality», eller «AR»-teknologi. Appen deres heter «Pop-up adventure», sier UiT-student Jørgen H. Eiane.

– Dette fondet er en unik mulighet for oss, og det er positivt for studenter som vil skape noe, sier han.

– Dette er veldig positivt for studenter som er opptatt av næringsliv og utvikle ideer, sier masterstudent Tamara Sizykh fra Yakutsk i Russland. Også hun er en av fire studenter bak «Pop-up adventure».

LES OGSÅ: De satser millionbeløp på kreativ, nordnorsk ungdom

Studenter kan søke på fondet gjennom idegeneratoren.com. Første søknadsfrist er 20. oktober.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter