Vitensenteret lager festival med et halvt tonn legoklosser

500 kilo Lego ligger klart for å bli til fantasifulle byggverk. For voksne blir det øl, vin og Lego.

KLARE FOR LEGOFEST: Ellen-May Indahl (til venstre) og Mona Holmø på Vitensenteret har et halvt tonn med legoklosser som både barn, unge og voksne kan kaste seg over og lage fantastiske byggverk med. 

nyheter

I år blir femte gang festivalen arrangeres. Mens Lego Norge tidligere har sørget for legoklosser har tre av byens store entreprenører bidratt som sponsorer i år.

LES OGSÅ: Nå får Vitensenteret mer penger

Lego i undervisningen

– Consto, Peab Bjørn Bygg og Econor sponser oss med 50.000 kroner til frakt og leie av Lego. I tillegg sponser de familiedagen 14. oktober, med gratis inngang for barn, sier butikk- og markedsansvarlig Ellen-May Indahl og vitensenterpedagog Mona Holmø.

At det nettopp er entreprenører som er tungt inne med støtte, er ikke helt tilfeldig.

– Vi spurte dem om de ville sponse Lego-festivalen. Festivalen kan bidra til å få opp interessen for byggfag. Vi har et eget undervisningstilbud til 8. og 9. trinnet hvor elevene utfordres til å designe og konstruere en byggekran som kan løfte. Det må både brukes matematikk og fysikk i byggingen.

Øl, vin og Lego

Under Lego-festivalen arranger Vitensenteret i samarbeid med de tre entreprenørene konkurranse med tre oppgaver, enten designe den nye flyplassterminalen på Tromsø lufthavn, bygge et av byens signalbygg eller nybygg til tomta ved siden av Vitensenteret. Vinnerne av konkurransen kåres på familiedagen.

For voksne blir det mulig å nyte øl og vin til legobyggingen. Torsdag 12. oktober arrangerer voksenkveld i Lego-festivalen, med salg av øl og vin, med 18-års aldersgrense. Åpningstid fra klokken 19 til 23.

LES OGSÅDisse jentene har funnet opp en helt ny Super-Spark

Lego som terapi

– Det var veldig trivelig i fjor på voksenkvelden. Det var ingen unger som løp i veien og det er mulig å sitte i ro og mak å bygge. Å bygge Lego er meditativt. Det kom blant andre en kvinne med en Lego-bok under armen. Hun var utbrent og brukte legobygging nærmest som terapi, sier Ellen-May Indahl og Mona Holmø.

Vitensenteret er også en del av Kulturnatta neste fredag, hvor det blir mulig å bygge med Lego hele kvelden.