- Alt tyder på at den er påsatt

Hege Gausdal Foshaug, nestleder i Dyrebeskyttelsen Tromsø, sier at brannen har oppstått på trappen til hjelpesenteret.

  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Lørdag brøt det ut brann i hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen i Langnesveien. Det er omfattende skader på bygningen og 13 katter omkom.

- Politi og brannvesen sier til oss at alt tyder på at den er påsatt, sier Foshaug til iTromsø etter å ha vært i samtale med politiet på lørdag morgen.

LES OGSÅ: Nestleder i Dyre­beskyttelsen: - Vi har mistet hjertene våre

- Ikke elektrisk feil

- Brannen har oppstått på trappen våres, det er ingenting som tyder på elektriske feil inne hos oss, sier Foshaug til iTromsø.

For tidlig å konkludere

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen, forteller at det er for tidlig å konkludere med brannårsaken.

- Vi skal undersøke brannstedet med krimteknikere i løpet av dagen. Det er korrekt at vi anser brannen som mistenkelig, men vi har ikke påvist brannårsaken ennå, sier Thomassen til iTromsø.

I tillegg til brannen hos dyrebeskyttelsen, oppsto det også en brann i en carport 60 meter unna.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter