Kun få timer etter brannen har spleiseaksjonen skutt i været

Etter at 13 katter døde i brannen på hjelpesenteret til Dyrebeskyttelsen, har innsamlingen til nytt hjelpesenter passert 215.000 kroner søndag.

FORTVILET: Styremedlem i Dyrebeskyttelsen Tromsø Norge, Susanne Langvad, er fortvilet over at hele hjelpesenteret deres er ødelagt.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Dyrebeskyttelsen hadde allerede planlagt nytt hjelpesenter, som i løpet av ett år skulle bygges på samme tomten som den nå totalskadde huset på prestvannet står. Finansieringen var på plass, det gjenstår bare en byggetillatelse for at huset med en grunnflate på 150 kvadratmeter kan settes opp.

– Vi hadde satt i gang en spleiseaksjon for å kjøpe inn ting til det nye senteret. For et par dager siden hadde vi fått inn rundt 33.000 kroner, men nå har det jo eksplodert, sier nestleder Hege Foshaug.

I august omtalte iTromsø kronerullingen som opprinnelig skulle gå til inventar i det nye huset.

LES OGSÅ: 13 katter omkom i brannen

På spleis.no har det søndag passert 215.000 kroner, og bidragene fortsetter å tikke inn.

LES OGSÅ: Nestleder i Dyre­beskyttelsen: - Vi har mistet hjertene våre

Kommer godt med

– Vi setter enormt stor pris på alle som tenker på oss nå som tragedien har inntruffet, sier Foshaug.

LES OGSÅ: 60 meters avstand mellom brann­tomtene: - Det er mistenkelig

Og donasjonene kommer godt med.

– Det var jo en del ting vi skulle kjøpe inn til det nye hjelpesenteret, men nå er det plutselig veldig mye vi må kjøpe, sier hun, og forteller at alt utstyret deres gikk tapt i brannen.

LES OGSÅ: - Alt tyder på at brannen er påsatt

Overtent

Lørdag morgen møtte iTromsø styremedlem Susanne Langvad i Dyrebeskyttelsen Tromsø Norge ved det nedbrente hjelpesenteret.

– Vi har ikke lenger utstyrsbasen vår, alt er brent ned eller skadet av røyken, fortalte hun.

LES OGSÅ: Naboen våknet av det hun trodde var festing: – Huset sto i full fyr

Ifølge Langvad var matboden på hjelpesenteret overtent.

– All maten som var der er ødelagt, alle kattelekene, alt. Vi trengte virkelig dette senteret, vi er bare søkkfortvilet over dette, sier hun.

Ordføreren oppfordrer til å bidra

Ordfører Kristin Røymo skriver på sin Facebook-side at hun sender sine tanker til Dyrebeskyttelsen og oppfordrer folk til å støtte innsamlingsaksjonen.

- Jeg har blitt kontaktet av medlemmer i dag tidlig og føler virkelig med dem. Oppfordrer alle til å dele denne, slik at de kan få fortsette sitt viktige arbeid for dyrene våre. Også vi skal bidra i situasjonen som har oppstått i dag. Vi trenger dem, skriver Røymo.