Lavest arbeidsledighet på nesten 40 år

Ikke siden 1978 har det vært lavere ledighet i fylket.

FYLKESDIREKTØR: Grete Kristoffersen i NAV Troms mener satsingen på å få unge i utdanning og arbeid har gitt resultater.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Ved utgangen i september ligger arbeidsledigheten i Troms på 1,7 prosent. Dette betyr at det er 1516 helt arbeidsledige i fylket, og dette utgjør en nedgang på 9 prosent, eller 155 personer, i forhold til september i fjor. Ledigheten i landet ligger til sammenligning på 2,5 prosent, ifølge en pressemelding fra NAV Troms.

Størst nedgang blant unge

Fylkesdirektør i NAV Troms, Grete Kristoffersen gleder seg over at den største nedgangen er blant unge voksne, som utgjør to tredeler av den totale nedgangen.

– Det er spesielt gledelig at nedgangen er stor i de yngste aldersgruppene. Målrettet arbeid med å få ungdom over i utdanning og arbeid bærer nå frukter. Personer under 30 år som etter åtte ukers ledighet ikke er i arbeid, utdanning eller annen hensiktsmessig aktivitet skal få et tilbud. Satsingen virker og har stimulert flere unge over i arbeid eller utdanning, sier Kristoffersen i pressemeldingen.

Troms på pallen

Med 1,7 prosent ligger Troms på tredjeplass av fylkene med lavest arbeidsledighet, kun slått av Oppland og Sogn og Fjordane, som begge har 1,4 prosent.

Kommunene med lavest ledighet er Bardu (0,8%), Målselv (1,1%) og Ibestad (1,1%), mens de med høyest er Kåfjord (3,0%), Dyrøy (2,9%), Torsken og Lavangen (2,8%).

Tromsø har en ledighet på 1,6 prosent.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter