Forrige måned ga de høyeste dødstallene på nordnorske veier på over et år

Foreløpige tall fra Statens vegvesen viser at fire personer mistet livet i to dødsulykker på veiene i Nord-Norge i løpet av september.
nyheter

Det er de høyeste dødstallene for en enkeltmåned på mer enn et år skriver Statens vegvesen i et presseskriv.

Den første dødsulykken skjedde i Nordland på E10 på Offersøya i Vestvågøy. Her mistet ei kvinne på 73 år livet da personbilen hun førte frontkolliderte med en buss.

3 drept i Storfjord

Senere i måneden ble tre personer drept i en kollisjon på E6 i Storfjord i Troms. En personbil og en kombinert bil med campingvogn kolliderte. Alle i personbilen, en mann på 63 år og to kvinner på henholdsvis 61 og 85 år, omkom i ulykken.

Dette er den verste trafikkulykken i landsdelen på over fem år.

12 drept i trafikk så langt i år

Så langt i 2017 er det 12 personer har mistet livet i trafikken i Nord-Norge, noe som er fire færre enn på samme tidspunkt i fjor.

I gjennomsnitt de fem foregående årene har mellom 15 og 16 personer mistet livet som følge av trafikkulykker i perioden januar til og med september.

Ingen har omkommet i trafikken i Finnmark hittil i år melder Statens vegvesen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter