Nå går vi mot værskifte: – Ingenting varer evig, heller ikke godt vær

Det ser heldigvis ut til å bli en myk overgang til vinteren.

Nærmer oss vinteren: Oktober er her med kortere dager og kaldere temperaturer. Nedbøren og nattefrosten lar seg vente på inntil videre.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I september slo vi ikke mindre enn to værrekorder. Måneden var den tørreste og mest solrike september-måneden registrert siden 1920. Oktober starter også brukbart, men temperaturen synker raskt nå som vi går mot vinteren og dagene blir stadig kortere.

– Det er ingenting som varer evig, heller ikke godt vær. Det ser derimot ut til å bli en ganske myk overgang, så vi slipper å gå fra pent vær til tette snøbyger, forteller meteorologikonsulent Rune Skoglund ved vervarslinga i Nord-Norge.

Tørt, men det skyer til

Før helgen ble det meldt regn fra og med onsdagen. Mandag ser det lysere ut på den fronten.

– Det kan faktisk være at det blir tørt hele uken. Til og med torsdagen kan vi si med ganske stor sannsynlighet at nedbøren uteblir. Det skyer seg til i morgen og det vil bli litt mer vekslende skydekke utover uka, men det ser ut til at vi får se sola hele uka mellom skyene, sier Skoglund.

Nattefrosten uteblir

Temperaturen kryper stadig ned mot null, men vi vil ligge på rundt 10 grader hele uken.

– Det blir ikke nattefrost i Tromsø denne uken, så dekkskifte kan man trygt vente med her i byen. På innlandet kan det fort bli nattefrost.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter