Nå går vi mot værskifte: – Ingenting varer evig, heller ikke godt vær

Det ser heldigvis ut til å bli en myk overgang til vinteren.

Nærmer oss vinteren: Oktober er her med kortere dager og kaldere temperaturer. Nedbøren og nattefrosten lar seg vente på inntil videre.  

nyheter

I september slo vi ikke mindre enn to værrekorder. Måneden var den tørreste og mest solrike september-måneden registrert siden 1920. Oktober starter også brukbart, men temperaturen synker raskt nå som vi går mot vinteren og dagene blir stadig kortere.

– Det er ingenting som varer evig, heller ikke godt vær. Det ser derimot ut til å bli en ganske myk overgang, så vi slipper å gå fra pent vær til tette snøbyger, forteller meteorologikonsulent Rune Skoglund ved vervarslinga i Nord-Norge.

Tørt, men det skyer til

Før helgen ble det meldt regn fra og med onsdagen. Mandag ser det lysere ut på den fronten.

– Det kan faktisk være at det blir tørt hele uken. Til og med torsdagen kan vi si med ganske stor sannsynlighet at nedbøren uteblir. Det skyer seg til i morgen og det vil bli litt mer vekslende skydekke utover uka, men det ser ut til at vi får se sola hele uka mellom skyene, sier Skoglund.

Nattefrosten uteblir

Temperaturen kryper stadig ned mot null, men vi vil ligge på rundt 10 grader hele uken.

– Det blir ikke nattefrost i Tromsø denne uken, så dekkskifte kan man trygt vente med her i byen. På innlandet kan det fort bli nattefrost.