Utstyr for over en million kroner er borte: – Det er en ganske sær ting å stjele

Natt til tirsdag slo tyven til mot anleggsmaskiner i Kaldfjord.
nyheter

I løpet av de siste to døgnene har fire GPS-enheter blitt tatt bort fra anleggsmaskiner i Skibotn og i Kaldfjord. Politiet tror det er sammenheng mellom tyveriene.

– Vi ser de to forholdene i sammenheng, ja. Det er en ganske sær ting å stjele, men det er ganske dyr elektronikk som er tatt fra disse anleggsmaskinene. De har vel en innkjøpspris på rundt 300.000 kroner stykket, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt.

– Er dette utstyr som er lett å omsette?

– Det er vanskelig å si. Dette er utstyr som primært brukes i anleggsbransjen, og jeg vet ikke om det finnes et bredere bruksområde for det. Det skal vel også sies at det alltids finnes et marked for dyr elektronikk.

Forskjellige entreprenører

Tyveriet i Skibotn skjedde natt til mandag og politiet har allerede opprettet sak på forholdet. Tyveriet i Kaldfjord fikk de melding om tidlig tirsdag morgen.

– Det er to forskjellige entreprenører som er rammet. Det er vanskelig å si noe om hvor lukket de aktuelle anleggsområdene har vært, men man må inn i hytta på anleggsmaskinen og ta antenna av på taket for å få med seg dette utstyret, sier Nilsen.

Jakter tips

Politiet har ingen mistenkte i saken så langt.

– Om noen har sett noe mistenkelig i Kaldfjord natt til tirsdag, så setter vi pris på om de tar kontakt med oss, sier Nilsen.