Utstyr for over en million kroner er borte: – Det er en ganske sær ting å stjele

Natt til tirsdag slo tyven til mot anleggsmaskiner i Kaldfjord.
nyheter

I løpet av de siste to døgnene har fire GPS-enheter blitt tatt bort fra anleggsmaskiner i Skibotn og i Kaldfjord. Politiet tror det er sammenheng mellom tyveriene.

– Vi ser de to forholdene i sammenheng, ja. Det er en ganske sær ting å stjele, men det er ganske dyr elektronikk som er tatt fra disse anleggsmaskinene. De har vel en innkjøpspris på rundt 300.000 kroner stykket, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt.

– Er dette utstyr som er lett å omsette?

– Det er vanskelig å si. Dette er utstyr som primært brukes i anleggsbransjen, og jeg vet ikke om det finnes et bredere bruksområde for det. Det skal vel også sies at det alltids finnes et marked for dyr elektronikk.

Forskjellige entreprenører

Tyveriet i Skibotn skjedde natt til mandag og politiet har allerede opprettet sak på forholdet. Tyveriet i Kaldfjord fikk de melding om tidlig tirsdag morgen.

– Det er to forskjellige entreprenører som er rammet. Det er vanskelig å si noe om hvor lukket de aktuelle anleggsområdene har vært, men man må inn i hytta på anleggsmaskinen og ta antenna av på taket for å få med seg dette utstyret, sier Nilsen.

Jakter tips

Politiet har ingen mistenkte i saken så langt.

– Om noen har sett noe mistenkelig i Kaldfjord natt til tirsdag, så setter vi pris på om de tar kontakt med oss, sier Nilsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter