Daglig leder om innbruddet: - Ser ut som de visste hva de skulle ta

Like over klokken fire natt til onsdag ble Beathe Olsen vekket med den beskjeden hun har fryktet mest i sine ti år som daglig leder for urmaker-butikken - at de var ranet.

Daglig leder Beathe Olsen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

–  Man er selvfølgelig preget. Det er en veldig ubehagelig siituasjon. Samtidig er det godt at dette skjedde på natta, og ikke på dagtid mens vi er på jobb i butikken, forteller daglig leder Beathe Olsen i Urmaker Jørgensen.

Natt til onsdag rundt klokka 04.00 knuste tre gjerningsmenn et vindu med slegge og tok seg inn hos Urmaker Jørgensen i sentrum.

Like etterpå fikk vaktselskapet en telefon, men da de kom til butikken noen minutter senere, var tyvene allerede forsvunnet.

– Jeg ble vekket av en telefon fra vaktselskapet litt over klokken fire. Når man får vite at det har vært innbrudd så blir man veldig overrasket, og så kommer man seg raskt opp, sier Olsen.

Tok klokker verdt 60.000 kroner og oppover

iTromsø møter henne utenfor butikken klokken ni onsdag morgen. Krimteknikere undersøker det knuste vinduet og politiet har sperret av området rundt urmaker-butikken i Sjøgata.

Inne i butikken ligger det knust glass over store deler av gulvet etter at de tre personene smadret glassmontér med en slegge. På gulvet ligger klokkeesker spredd utover. Olsen har ennå ikke oversikt over hvor mange klokker de fikk med seg, eller hvor store verdier som har gått tapt.

–  Det ser ut som at de visste hva de drev med og hva de skulle ta, forteller hun.

Innbruddstyvene har tatt klokker med til en verdi fra 60.000 kroner og oppover, og Olsen sier at det er klokker av merket Rolex og Breitling.

Politiet jobber på stedet.  Foto: Ronald Johansen

– Det man frykter mest

Enn så lenge er butikken sperret av, og Olsen får bare følge med på politiarbeidet fra utsiden.

–  Selv om dette er utrolig kjipt, så er det likevel materielle ting det er snakk om, og ikke mennesker, sier Olsen og legger til at hun på de ti årene som daglig leder ikke har opplevd noe lignende.

–  For noen år siden hadde vi en hendelse der noen forsøkte å bryte seg inn, men de lykkes ikke. Dette er noe helt annet, og det ser ut til at de er profesjonelle og visste hva de skulle ta. Vi er jo i en utsatt bransje, og dette er jo det man frykter mest.

INNBRUDD: Politiet har sperret av området utenfor Urmaker Jørgensen i Sjøgata. De etterforsker et innbrudd som har blitt gjort natt til onsdag.  Foto: Ronald Johansen

Hun opplyser at urmakerforretningen vil holde stengt onsdag, men tar sikte på å åpne igjen så snart som mulig.

– Nå skal vi samle oss og snakke sammen. Dette er jo oppskakende, men vi vil gjerne tilbake i normal drift så fort som mulig, sier Olsen.