Nå kan du snart skifte til vinterdekk

Kjører du med piggfrie vinterdekk kan du bytte dekk når du måtte ønske det. Kjører du derimot med piggdekk er det noen datoer å forholde seg til.
nyheter

Fra 16. oktober er det lov å kjøre med piggdekk i Nordland, Troms og Finnmark. I resten av landet er tilsvarende dato 1. november.

Fører har ansvar for at bilen til enhver tid er sikret tilstrekkelig veigrep. Dette innebærer at dersom føret der det skal kjøres krever bruk av piggdekk, så kan disse legges på før de nevnte datoene.

Vinteren kommer

Er det meldt snø, glatt føre eller temperaturfall der du skal kjøre, kan du altså bytte til piggdekk før 16. oktober i de nordlige fylkene sier Statens vegvesen.

Krav til mønsterdybde i vinterdekk er minimum 3 millimeter.

- Vi har hatt en usedvanlig varm og solrik september, men nå går vi inn i oktober og om vi vil eller ikke så begynner det å bli kaldere og en risiko for glatte veger, sier Jørn Simonsen, avdelingsdirektør i Trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region nord i et presseskriv.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter