Varsler høy skogbrannfare

Onsdag ettermiddag gikk Meteorologisk institutt ut med OBS-varsel for hele Troms.
nyheter

Meteoroglogisk institutt opplyser at det i Tromsø er stor skog-, lyng- og gressbrannfare inntil det kommer nedbør eller duggfall av betydning.

"Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap," heter det i OBS-varselet.

Ifølge Vervarslinga for Nord-Norge er faren stadig økende grunnet manglende nedbør og mye vind.

Meteorologikonsulent Odd Ivar Olsen sier til Nordlys at vinden gjør at det ikke kommer duggfall på kvelden eller natta.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter