Slik blir helgeværet

– Kan bli både morgentåke og noen regnbyger

Været ser i utgangspunktet lovende ut i helgen, men noen farer lurer likevel.

  Foto: Meteorologisk institutt, @meteorologene på Twitter

nyheter

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel om stor skog-, lyng- og gressbrannfare i Troms. Den vil ikke fornyes, for nå ser det ut til at det endelig kommer litt nedbør etter den tørreste september-måneden noensinne.

– Det ser i utgangspunktet bra ut, men det er mulighet for noen regnbyger fra fredag av, over helgen og utover starten av neste uke. På kysten av Nord-Troms er det kan det bli litt vind og det kan ennå være en liten fare for gress- og lyngbrann der, men vi vil ikke fornye varselet vi sendte ut i går, sier statsmeteorolog Geir Bøyum, ved Vervarslinga i Nord-Norge.

– Det vil bli varierende skydekke med litt sol som tittet fram i helgen, men det vil ikke bli like mye sol de neste dagene som vi har hatt. Det er heller ikke snakk om store nedbørsmengder, men noen byger som kan komme inn.

Kan bli morgentåke

Det vil bli rolige vindforhold over helgen med skiftende bris fra varierende retninger, men det er en viss mulighet for morgentåke fra og med fredag morgen.

– Temperaturen på natten i Tromsø vil ligge på mellom 2–4 plussgrader og det er en liten mulighet for lave tåkeskyer på morgenen hele helgen, sier Bøyum.

Ikke nattefrost

På innlandet, i høyden og helt lokalt er det mulighet for nattefrost, men det ser foreløpig trygt ut med tanke på dekkskifte.

– Vi er tross alt i oktober, så det kan være litt glatt på morgenen helt lokalt, men i det store og hele ser føret greit ut fremover, så man trenger ikke skifte dekk her i byen ennå, sier Bøyum.

Sludd i fjellene neste uke

Torsdag morgen hadde statsmeteorologen akkurat fått inn langtidsvarslet inn mot neste uke. Det ser også brukbart ut.

– Det vil bli oppholdsvær i starten av neste uke med noen regnbyger, men det er ikke snakk om mye nedbør. Fra og med tirsdag blåser østavinden opp, og da kan det bli regn og sludd i høylandet og i grensetraktene. Snøen vil nok legge seg på enkelte fjelltopper, men trekker ikke lenger ned med det første, sier Bøyum.