Ber om at Dyrebeskyttelsen får kommunal støtte

brant inne: De 13 kattene som bodde på dyrebeskyttelsens hjelpesenter døde i brannen som brøt ut natt til lørdag.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Miljøpartiet De Grønne ber i en epost til kommunen at avslaget om kommunal støtte til Dyrebeskyttelsen revurderes.

– I lys av de tragiske hendelsene ber MDG på nytt om at kommunen ser på muligheten til å finansiere disse kommunalt pålagte oppgavene. Behovet er enormt. Per i dag stoler kommunen på tilfeldighetene og de frivillige sine lommer. Vi ber også kommunen vurdere om Dyrebeskyttelsen kan tilbys midlertidige kommunale lokaler, skriver partiet.

– Miljøpartiet tar feil

Therese Johanne Rye i Dyrebeskyttelsen presiserer ovenfor iTromsø at informasjonen til MDG ikke stemmer.

– Jeg vet ikke hvor de har informasjonen sin ifra, men vi mottar altså 100.000 kroner i årlig støtte fra kommunen. De har også vært ekstremt hjelpsomme i etterkant av brannen, så vi har absolutt ingenting å utsette på kommunen, sier Rye.