Gudmundsen blir Høyres sjef i utdanningskomiteen

Det blir fire nye år i utdannings- og forskningskomiteen for Kent Gudmundsen (H).

JUBEL: Kent Gudmundsen (til venstre) under Høyres valgkampvake i Tromsø.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Det opplyser Høyre i ei pressemelding.

Kent Gudmundsen har de fire siste årene sittet i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og han antydet til iTromsø i midten av september at han hadde et ønske om å søke seg inn i et annet område denne stortingsperioden. Han sa til iTromsø at det ville være fornuftig å søke seg inn i et annet område for å få bredere grunnlag på Stortinget.

– Ærefullt

– Hvis jeg ikke hadde fått en lederrolle i komiteen, så ville det vært fornuftig for meg å få en bredere erfaring på ulike saksfelt på Stortinget. Men nå har jeg fått den tilliten fra partiledelsen om å lede utdanningsarbeidet. Det er en tillitserklæring og et ærefullt oppdrag å få, og jeg ble veldig glad og takket ja til det, sier Gudmundsen til iTromsø.

Gudmundsen blir nemlig fraksjonsleder for partiet i utdannings- og forskningskomiteen.

– Dette er kanskje en av de viktigste komiteene og politikkområdene for de fire neste årene, sier han og trekker blant annet fram det å sikre kvalifisert arbeidskraft, sikre at ungdommer består videregående skole og styrke forskningssatsingen.

Utfordringer

Selv ser han fram til å bli Høyres fremste mann i komiteen.

– Det kommer til å bli svært interessant og ikke minst givende. Utdanningspolitikk er en av de viktigste satsingsområdene for Høyre. Det å få lov til å jobbe med disse satsingsområdene vil være veldig interessant og viktig for oss i nord.

– Trolig vil en av våre største utfordringer i landet, men spesielt i nord være å sikre landsdelen kvalifisert arbeidskraft med riktig utdanning. For mange faller fra og i nord har vi behov for fortsatt styrket innsats. Skal vi lykkes må vi levere alt ifra en god barnehage med kvalitet, til en skole med tidlig innsats og økt satsing hele veien til en høyere utdanning. Vi må også legge til rette for å levere forskning i verdensklasse, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter