I dette krysset nektes kommunen å sette opp stopp-skilt

Kommunens ønske om stoppskilt i krysset Vestregata-Fredrik Langes gate stoppes av Statens vegvesen.

STOPPES: Kommunen får nei fra veivesenet til å sette opp et slikt skilt i Vestregata.  Foto: SEH

nyheter

– Skilt nr. 204 Stopp skal brukes med stor varsomhet, og i dette tilfellet mener vi at det vil være feil å benytte dette skiltet for å regulere trafikken. På bakgrunn av dette vil vi ikke foreslå å benytte stoppskiltet til å regulere trafikken i Vestregata ved Fredrik Langes gate. Det innebærer at vikeplikt-skiltet fortsatt vil regulere vikepliktsforholdene i krysset, skriver veivesenet i et brev til kommunen.

FARLIG KRYSS: I krysset hvor Fredrik Langes gate krysser Vestregata er det ingen skilt som opplyser om at det er forkjørskryss. - Krysset skaper kaos, sier Vidar Nyvold.  Foto: Marius Hansen

Veivesenet støtter Tenk Tromsøs mål om effektivt bybusstilbud og er ikke uenig i tiltak i krysset for å slippe bussen fram. Det vises til flere uregistrerte konflikter på grunn av manglende overholdelse av vikeplikten, til tross for at det er regulert som forkjørskryss.

– Våre retningslinjer sier at stoppskilt ikke skal brukes for å bedre trafikkavviklingen på veier med stor trafikk under henvisning til at vanlig vikeplikt ikke blir respektert, skriver veivesenet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter