Urmaker Jørgensen har åpnet igjen etter innbruddet: – Vi må ta hverdagen tilbake

Glassbitene på gulvet er borte og politisperringene tatt ned. Men tre glassmontere er tomme. Nå ber daglig leder alle som har tips i saken om å ringe politiet.

INNBRUDD: Politiet sperret onsdag av området utenfor Urmaker Jørgensen i Sjøgata. Etter at krimteknikerne var ferdig på stedet, ble sperringene fjernet.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

 – Det er viktig for oss at livet skal gå videre. Selv om dette går inn på oss så må vi ikke grave oss ned. Vi må på jobb igjen og vi må ta hverdagen tilbake, sier daglige leder Beathe Olsen hos Urmaker Jørgensen.

Det er kun halvannet døgn siden hun ble vekket av telefon fra vaktselskapet om at det hadde vært innbrudd i butikken i Sjøgata.

Rundt klokken fire brøt tre menn seg inn i butikken. På under et minutt knuste de tre glassmontere og stjal de med seg en rekke klokker av markene Rolex og Breitling. Klokkene har en startpris på 60.000 kroner og oppover. Olsen sier at de jobber med å få oversikt over hvor mye tyvene fikk med seg.

Se video av innbruddet her.

Politiet beskriver tyvene som profesjonelle, og sier at brekket var godt planlagt.

ETTERFORSKES: Kriminalteknikere jobbet onsdag morgen på stedet hvor tyvene tok seg inn. Glasset var ikke knust, men tatt ut.   Foto: Ronald Johansen

 

Klokkene som var igjen var skadet

Sent onsdag fikk Olsen og andre ansatte lov å gå inn i butikken igjen. Da ryddet de gulvet som var dekket av knust glass og klokker som tyvene ikke fikk med seg.

iTromsø møter henne i butikklokalene torsdag formiddag. Det er flere kunder i butikken, politisperringene er tatt ned og vinduet som tyvene tok seg inn igjennom er reparert. Innerst lokalet mangler det derimot tre glassmontere. I skapene med reklameplakater for Rolex og Breiting står det nå kun noen blomster. Ellers er de tomme.

– De klokkene som var igjen var såpass skadet at vi ikke kan selge de, sier Olsen, og legger til:

– Vi er glade for at vi kunne åpne igjen, og ønsker kunder velkommen tilbake. Nå vil vi fokusere på den daglige driften, og etterlater etterforskningen til politiet. men vi vil gjerne oppfordre alle som har tips om å henvende seg til politiet. Og er du usikker på om tipset er av relevans eller ikke så la de gjøre den vurderingen, sier Olsen.

BRUKTE SLEGGE: Denne slegga lå igjen på gulvet inne hos Urmaker Jørgensen etter at tyvene hadde knust tre glassmontere under innbruddet.   Foto: Ronald Johansen

 

Ønsker tips om hensatte biler

Politiet frigjorde onsdag ettermiddag video som overvåkingskameraet fanget opp. Den viser tre maskerte menn som på svært kort tid knuste glassmonterne og rasket med seg klokker til flere hundre tusen i en svart søppelsekk.

Torsdag opplyser politiet at de ennå ikke har noen mistenkte i saken, men at de ønsker å komme i kontakt med personer som har vært inne i butikken i løpet av den siste uka, enten de har handlet eller ikke.

Videre opplyser politiet at de er ønsker tips fra publikum som har observert hensatte biler i Troms i løpet av det siste døgnet.

– Vi har fått inn noen interessante tips som vi jobber videre med, uten at jeg kan si noe mer om det nå, sier politioverbetjent Daniel Norrie.