Vandal løs i borettslag: Noen riper opp bilene igjen og igjen

Nesten hver dag våkner beboerne i Gneisvegen borettslag i Kroken til store riper i panseret og på bildørene til enda en ny bil.

FLERE TUSEN KRONER: Å omlakkere alle bilene som har blitt ripet vil koste mellom 40-50.000 kroner ifølge Amundsen. I morgen kan en ny bil ha blitt ripet opp. Foto: Privat 

nyheter

Nå har Heidi Wikstad Amundsen sett seg lei.

– Det startet nå i slutten av september. Syv eller åtte av oss har fått bilene våre vandalisert. Folk begynner å bli ganske forbanna, sier hun.

Kan skje igjen i natt

– Det skjer så ofte. I morges oppdaget jeg at jeg hadde en stor v-formet ripe på panseret. Jeg hadde kjørt barna i barnehagen og oppdaget det ikke før jeg kom hjem igjen, da måtte jeg sjekke to ganger før jeg trodde det jeg så. Nå venter vi bare på at det skal skje igjen, sier Amundsen fortvilt.

FORBANNET: Heidi Wikstad Amundsen og de andre beboerne i Gneisveien borettslag har sett seg lei på den eller de personene som vandaliserer bilene deres. Foto: Privat 

 

På borettslagets Facebook-gruppe har debatten gått varm om ripe-problemet.

– Det er flere som har lagt ut bilder av bilene sine, de etterlyser at noe gjøres med problemet. Vi jobber nå alle sammen med å anmelde dette til politiet. Det er jo snakk om ganske store summer og et grovt hærverk så vi håper de kan gjøre noe med det. Det er også noen som har forslått nattevakt og kanskje overvåkingskamera. Styret jobber med det nå, forteller hun.

Flere tusen kroner i reparasjon

Det å få omlakkert bilene når ripen på panseret er såpass stor koster ifølge Amundsen mellom fem og seks tusen kroner.

– Når mange i tillegg har fått riper på dørene også kan det bli veldig kostbart. Vi snakker om reparasjon for 40-50.000 kroner, sier Amundsen fortvilet.

Og for en av beboerne er det blitt ekstra dyrt.

– En av dem som fikk bilen sin ripet opp fikk omlakkert bilen sin. Bare en uke senere var den ripet opp på nytt igjen. «Nå har de vært og pyntet på bilen min igjen», sa han.

Har ingen mistenkte

Amundsen forteller at de seg imellom i borettslaget har diskutert saken nøye.

– Vi aner ikke hvem som har gjort dette. Det er dessverre en del ungpøbler i området her, men det kan også være noen som vil gjøre hærverk for spenningens skyld. Vi har ingen mistenkte, men vi håper politiet kan ta tak i dette nå som vi alle sammen anmelder det.